Melankolin ska hängas ut som ett as

2016-05-29 @ 15:59:39 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej på er!!
 
Spenderade en helg i Helsingborg på hotell och som jag älskar att exakt allt är grönt. Att solen bränner på ryggen och att man behöver ta med sig solglasögon överallt. Jag har inte skrivit här på ett tag, jag har haft ganska mycket att göra både på jobb och utanför det. Mycket tankar och bollar i luften och mycket planering.
 
min mobil som jag fotograferar många bilder med gick även sönder men är nu tillbaka!! Så en stor anledning till att jag varit borta är pågrund utav att jag gärna vill ha livliga och intressanta inlägg att komma med. En text och en bild att vila ögonen på. Så här har ni två biler från lördagen; vi turade till helsingör
Jag & michael köpte färska jordgubbar och alla njöt utav värmen och ledigheten. Sen är både helsingborg och helsingör så fina städer.
En tid nu har jag gått runt som på helspänn. Det var längesedan jag kände att jag kan sätta mig ner och slappna av helt i hjärnan. Så jag jobbar mycket på det nu, jobbar mycket med mig själv och på att just intala mig själv att vissa saker är okej och att vissa saker går till överdrift. Som tillexempel:
 
Pengar är inte allt, låt inte snålhet hindra dig från att leva
Även om det ibland tar emot att hitta på bestyr som att åka till en restaurang eller liknande så måste jag få inprentat i huvudet att det är okej att njuta och spendera pengar utan att tro att livet går under. Jag är väldigt eftertänksam när det gäller ekonomi och jag sorterar gärna ut, sparar mycket och spenderar helst bara på saker jag verkligen måste spendera på. Bra tänk men ett tänk som kan gå till överdrift!
 
Stressa inte, samla inte på dig onödiga måsten
När jag kommit hem från mitt jobb andas jag ut, klappar mig på min axel och intalar mig själv att jag varit produktiv, den känslan är nämligen en utav de bästa känslorna jag vet. Men när jag inte har varit "produktiv" på några timmar börjar mina fingrar klia. Någonting jag måste inse är att jag måste försöka vara ledig när jag är ledig. Det är så himla viktigt att inte dra på sig onödiga måste för att känna sig behövd och duktig. 
 
Ta vara på allt
En sak jag varit ganska bra på om jag får säga det själv. När jag går hem på kvällen och klockan är 21:15 njuter jag utav att luften är varm och att kvällen är ljus. Av doften från blommorna jag går förbi och utav de orange-gula ljuset som spridit sig från solen. Eller som när vi låg i sängen och åt ben&jerrys i morgon rockar på hotellet framför en dålig film. Det är så himla viktigt, att ta vara på allt och att spara alla minnen!! Det är så otroligt fint att tänka på när man känner sig som mest meningslös.

Sommar och frukost på altanen

2016-05-09 @ 10:19:12 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
i mer än en vecka har solen stålat skönt mot ryggen på mina morgon prommenader, och i mer än en vecka har det varit en vacker solnedgång var dag. Det är fint när man känner att man nuddar vid sommaren, och när man känner att allt blir ljusare och lättare. 
Så jag kokade gröt med banan, chiafrön, havredryck och jordnötsmör. Sen satt jag på altanen och bara njöt! Tog lite kort med kameran när jag ändå var i sånt lugn. Det är verkligen att ta hand om sig själv, att äta frukost utomhus, det gör jag inte ofta. Men jag känner att det kommer bli en ändring på det!!
Idag ska jag:
 
♥ kanske beställa hem kakeldekor till lägenheten (har ni några tips?)
 
♥ gå en lång lång promenad
 
♥ skriva ner alla mina jobb-tider i min kalender 
 
♥ jobba kväll 
 
det känns ändå skönt, jag som vill ha saker på agendan. Efter en helg som spenderats med allt för mycket instängdhet och tankar är det bra för mig med rutinerna som tillkommer med jobb och andra bestyr.
Hoppas ni får en väldigt fin dag!
 
Kram
 
 

Framtidsångest

2016-05-08 @ 18:27:43 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Ibland blir allting så verkligt och allting som jag känner känns ännu mer, starkare än någonting annat. Jag vill gärna tro att självhjälp hjälper otroligt mycket, att ransaka och gå igenom bit för bit vad som känns dåligt och bra. Att kunna ta ett problem och lägga fram det på bordet för att sedan analysera (skiten ur) problemet. Sen har jag tur om jag kommer fram till någonting, men ofta gör man inte det om man inte får någon att bolla problemet med. 
 
Under de senaste veckorna har jag försökt nå ut och få åsikter om allt de här som känns, det gör jag när jag kommit till det stadiet där problemet gror mer och mer desto mer energi jag lägger på det. Det är svårt för mig att prata om problem, och det är någonting som hängt med sedan allt var tufft den perioden 2013. Att prata om mina tankar och problem så mycket med så många personer, utbildade kuratorer, psykologer men även vänner och familj gjorde att jag blev trött på att prata. Att orka ta upp problemen. Att prata om mina känslor och min melankoli blev för själviskt, jag är duktig på att kunna vrida och vända på situationen och den situationen vred jag till något negativt. Som att det var löjligt att låta alla lyssna på mina besvär när det fanns så mycket viktigare ting att ta itu med. 
 
Just nu, tänker jag mycket på:
 
Framtiden. Jag har aldrig lidit utav framtidsångest, inte ens när jag tog studenten då många börjar känna den bittra ångern över att bli vuxen och behöva oroa sig för framtiden. För mig uppenbarade sig framtidsångest för några månader sedan. Innan jul däromkring. Till en början som en liten tanke om "undrar vad jag gör om 1 år, 2 år, och så vidare". Utifrån det började allt växa sig större. Tänk om jag är arbetslös, tänk om jag inte hinner göra allt jag vill, undrar om jag ska börja studera snart. 
 
Det gör så himla ont att tänka framtidstankar, det är så mycket lättare att grubbla över en tid som redan varit. För framtiden är någonting som jag inte kan påverka (och här kommer mitt kontrollbehov in). Jag kan inte styra över hurvida jag klarar mig ekonomskt, hurvida jag kommer göra någonting jag tycker om och det som skrämmer mig mest är att jag räds över att jag inte kommer kunna göra allt jag vill göra. För jag vill så mycket. 
 
Jag vet inte om jag vågar älta detta mycket mer i bloggen, det känns mest som att denna texten blev något slags plus minus noll. För jag kan ärligt säga att jag inte tror det finns någonting som kan trösta mig, kanske imorgon när jag mår bättre. Men just nu känns allt extra mycket.

Förkyldning och produktivitet

2016-05-04 @ 19:54:55 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
självklart när solen lyser som mest och molnen syns som minst, och när jag är ledig från jobbet så vaknar jag med världens dunkande smärta i öronen och snörvlar mig ca 4 gånger per sekund (känns det som). Snyter mig och nyser minst lika ofta och beklagar mig stup i kvarten på att jag är trött och hängig. Den dagen var i måndags och jag satt hemma ca hela dagen och bara var extremt oproduktiv.
 
men igår mådde jag någolunda bättre och solen sken ännu en dag och det kröp alldeles för mycket i mina ben för att jag skulle bli hemma. Jag hoppade in i bilen och sedan var jag med han jag tycker så mycket om, och kollade i möbelaffärer, spånade på ideer och dylikt. 
När vi kom hem  till honom började vi måla hans nya skrivbord, från en tråkig träig färg ska den bli vit med betsade handtag, troligtvis! så spenderade vi tisdagen, det kändes rehabiliterande att bara vara med honom. Och att måla var väldigt roligt!!
 
hela kvällen fortsatte vi vara produktiva, spolade av vårt balkongbord, packade flyttlådor och somnade så himla gott på kvällen, som en stock.
 
Ha det fint!
kram