Urban Outfitters och lägenhetsdrömmen

2016-04-27 @ 19:35:25 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
åh jag längtar så himla mycket, tills vi ska flytta. Det är inte klokt hur pirrigt det är, men också så nervöst. Att tänka (överanalysera dvs) är jag bra på och jag överanalyserar hela tiden om detta var ett bra beslut, det känns jobbigt att släppa på kontrollbehov och ta en så stor risk. Det gör lite ont i mig men samtidigt tänker jag att detta är något jag alltid har velat, sedan så länge har jag längtat efter att bo hemifrån och det ska bli så spännande att påbörja detta. 
- att kunna inreda hur man själv vill, koppar är min favorit metall och kaktusar är favorit växten
 
- att måla, pyssla, och renovera. För att sedan få belöningen: resultatet
 
- vetskapen av att detta är bara vårt, vårt vardagsrum, vårt kök, vår toalett (eller i detta fallet våra toaletter)
- att bjuda hem vänner på kaffehäng, eller en pratstund i köket 
 
- vinkvällar på balkongen i sensommar solen
 
- att utvecklas, lära sig ta hand om sig själv och ta ansvar (låter som världens mest tråkiga punkt men jag ser fram emot det, att lära känna mig själv mer är någonting jag verkligen vill, på alla plan)
- att vi bara kan gå utanför lägenheten och komma till ett bageri (dessutom ett helt glutenfritt bageri, så himla bra!!)
 
- att gå i inredningsaffärer och köpa saker som man alltid velat köpa, och nu ha plats att ställa det någonstans (har jämnt gått i inredningsaffärer och sagt: en sån hade jag velat ha!! men inte kunnat köpa. Pga har inte plats med t ex ett soffbord i mitt barndomsrum direkt.
 
- sist men inte minst friheten
 
 
 
 
Förresten!! alla inredningsprylarna på bilderna är från Urban Outfitters, så så så himla fina saker har dem. Synd att de inte finns i närheten utav vart jag bor.
 
Kram
 
 

nyinköpt och välbehövligt

2016-04-25 @ 10:38:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
som jag försöker spara pengar och använda mitt sunda förnuft för att allt ska bli så bra som möjligt. Men ibland är det svårt att leva utan sina to-go-to produkter. Och här om dagen beställde jag från min kära favorit kicks.se och klickade hem favorit produkter som jag alltid alltid återköper. 
 
.........................................
Anastasa beverly hills är det enda märket som känns som gjort för mina ögonbryn. Första köpte jag deras "brow wiz" som är en slags ögonbrynspenna där man kan skruva upp själva stiftet. Super duper jätte bra, men den tog slut snabbare än kvickt. Dessutom hade jag så mycket problem att stiftet i slutet ramlade av själva pennan, förstår ni? Hur som helst så har de kommit ut med en ny produkt som är samma princip, men den heter "Brow Definer" och den gillar jag så mycket.
Jag köpte även mitt to-go-to puder från MAC som är i deras prep+prime serie. Jag har använt det i ett halv år och hittills är det de enda puder som inte är alldeles för dyrt men ändå i den bästa utav de bästa i kvalitén. Detta är min tredje burk och huden mår så bra utav den!!
 
men ett stort tips till er som har problem med att hitta bra ögonbrynsprodukter, anastasa beverly hills är de bästa som finns. Lite dyrare men du får verkligen vad du betalar för!
 
Ha en fin dag, kram!

att vi ska flytta

2016-04-24 @ 14:25:29 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hur mår ni? jag har så mycket att berätta!
 
April har sprungit snabbare än vad jag anade och snart är det maj.
Det har hänt så himla mycket konstiga men så upplyftande och peppiga saker i mitt liv den senaste tiden, och jag går fortfarande på ett extraknyck energi från alla positiva saker som skett, det är så himla fint!! dessutom får jag nästan nypa mig i armen var dag för att förstå att allt har skett, så snabbt också. Men jag tänkte hur som helst dela med mig utav allt, allt fint och härligt som hänt. 
 
 » Jag tog mitt körkort!!
detta har jag nämnt, men som jag är i extas fortfarande. När jag kör själv med något bra på radion och känner att nu är allt plugg och övningskörande förbi, det har känts som att läsa en bok när man är trött. Ni vet när man läser samma mening hundratals gånger men aldrig riktigt är koncentrerad. Nu är kapitlet slut!
 
 
» jag har bil
mina föräldrar har alltid vetat mig mitt bästa, och de har hjälpt mig genom sjukdom, glädje, tårar och livet över huvud taget. De överraskar mig så ofta med deras kärlek, generositet och vilja att få mig lycklig. Jag försöker ständigt tala om för de att det inte behövs, det enda jag behöver är att ha dem i mitt liv och deras kärlek. Sen har jag allt jag kan önska mig. Men på en fredag efter att jag jobbat åkte jag och min pappa en sväng och han visade mig min bil, hur konstigt är inte det?? Men som jag blev glad, och helt överväldigad. Jag tackade tusen gånger om och frågade ungefär lika många gånger om det verkligen var sant. det var så fint.
 
 
» att trivas
jag har kommit till ett så fint stadie i mitt jobb där jag trivs något så oerhört. Med kollegor, tillvaro och allt. Ingen ångest utöver att jag ska till jobbet, eller över att saker och ting inte blir som man tänkt. Ibland kan jag konstigt nog faktiskt längta till vissa arbetskollegor och alla jag jobbar med, för jag trivs så bra.
 
 
» frisören
jag spenderade ca 2 och en halv timme och bara njöt utöver att bli omdonad, senast var det oktober och nu kände jag att det var dags. Trots att förändringen inte blev otroligt stor, men ljusa slingor hit och dit och en kopp kaffe under tiden färgen i håret gjorde sitt. Topp-trimmning och sånt som är skönt för själen.
 
 
»vi ska flytta
hallå!! jag ska flytta till min första lägenhet!! Tillsammans med han jag tycker om så att jag spricker!
 
 
 

Åtta saker

2016-04-12 @ 09:01:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
jag vet att ni vet mycket om mig, denna bloggen innehåller många öppna och ärliga texter. Men jag tänkte ändå ge mig på en liten lista, så här blir det en improviserad åtta saker ni kanske inte visste om mig!!
.............................................
 
Nummer 1: Jag hade orange-lockigt hår som barn, otroligt krull och ljusa ögonfransar, fräknar täckte mina kinder och förebilden var mer eller mindre Pippi Långstrump, tur då att jag utseende mässigt hade förutsättningarna till att bli en look-alike!
 
Nummer 2: Efter min sjukdomstid hade jag mycket problem med min mage, värk och uppsvälldhet. På senare tid har vi fått bekräftat att jag har gluten intolerans, vad jag fick höra utav doktorn kan gluten intolerans komma efter en ätstörning eller liknande sjukdommar.
 
Nummer 3: Hade jag haft pengar till det hade jag köpt målarfärg, bra sketchblock och ritat mönster så som flora är superduktig på!! Jag hade också köpt en världsfin ateljé, en superproffsig kamera och studiolampor. Där hade jag utövat kreativitet kan jag säga.
Nummer 4: Jag är ganska hypokondrisk. Google är farlig för sådanna som jag. Men jag tror min lilla hypokondori beror på att jag känner efter så himla mycket. sedan kan det ha sina för och nackdelar, dels att jag är otroligt löjlig som tror jag har IBS mage när jag VET att jag har en gluten intolerans, då är det troligtvis den som spökar. 
 
Nummer 5: Jag älskar just gröna smoothies!!! Köper alltid den gröna smoothien i märket Froosh om jag måste köpa något "to go" mål. Den är himla god med kokos, spenat och banan. Men just när färgen är grön känns det som om jag får i mig mycket bra i kroppen, och jag känner att jag tar hand om kroppen. Konstigt att en färg kan styra så mycket över det, men på något sätt känns det bäst.
 
Nummer 6: Ogillar starkt tighta byxor för tillfället, jag är nere i en period och därför är allt lättare med lite mer loose fit byxor. Känns mer bekvämt både fysiskt och psykiskt.
 
Nummer 7: Konstigt men sant är att jag blir lugn i kroppen av snöfall. Det har alltid varit så och var gång första snön faller blir mina axlar så lätta. Dumt att tänka så nu när våren är här men det är sant, jag ä-l-s-k-a-r det. Inte bara för att jag älskar vintern och för att det är fint, utan jag älskar det för att jag älskar känslan av inre stress som lägger sig i dvala ett tag, det är fint.
 
Nummer 8: Jag har jämnt läppstift, om de så är nude, rött eller lila. Mest neutrala, nude färger. Men det är någonting jag nog inte kan leva utan, mina läppkonturer är så ljusa att jag tycker jag lätt ser blek och konstig ut utan läppstift, svårt att förklara. Läpp-narkoman.
 
 
 
 

Måndags bestyr

2016-04-11 @ 17:34:02 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
...........................................
som denna dagen har gått snabbt, många roligheter och absolut inga tråkigheter. Åh det känns så bra efter att ha jobbat hela helgen både dag och kväll tog jag mig an tre timmar hos frisören idag. Gjorde inte så speciellt mycket mer än det vanliga. Ljusade upp och choppade av en liten längd av topparna och luggen. 
satt och sippade på kaffe och doppade mörg choklad i den, så god!! För er som undrar vart jag var så heter frisörsalongen "HeadWig" och den ligger i Hässleholm. Väldans bra salong, jag har varit stammis där sen mitten av gymnasiet och är a l l t i d nöjd. 
efter det mötte jag upp min pappa och michael, vi skrev på lite papper som jag inte riktigt vet om jag ska uttala mig om, eller om jag ska fundera lite på det. Jag spricker dock nästan när jag skriver, vill så gärna berätta för er om allt som händer!
 
Nåväl, efter det körde jag hem och tog mig en lång promenad, pratade lite telefon och resterande av kvällen ska ägnas åt, hör och häpna: bloggen!! Ja, jag ska faktiskt ta mig tid, sätta mig och skriva klart en del saker som jag länge haft halvfärdigt. Ni vet hur jag är, när jag mår dåligt bloggar jag dåligheter eller inte alls. När jag mår bra bloggar jag mycket eller så hinner jag inte. Lustigt det där.
 
Kram!
 
 

Tavlor och drömska motiv

2016-04-10 @ 11:19:47 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag och mamma satt härom veckan och klickade runder på inredning, planerade och kom in på att posters inramade är så fint. Det måste vi ha!! Vi klickade runder och kom in på denna sidan  som heter desenio. Motiv som var stunning och några småroliga djurbilder och väldigt väldigt bra pris, får ju ta och tipsa er lite!

jag köpte mig tre små tavlor, 30X40 och jag är himla nöjd. Drömska bilder i så hög kvalitet och inte bara tryckt på ett vanligt papper utan på ett väldigt starkt och bra sådant. Dessa två kostade mig 129:- styckevis. Väldigt väldigt värt.
Se bara så fin? en ren med ett skogsprint i. Denna fastnade jag för direkt och innan jag hann blinka fanns den i min varukorg. Förresten!! man kan välja storlek, om jag minns rätt är den minska storleken 13X18 och den största 70X100 cm. Och därefter ändras prisklassen.
denna är så drömsk, jag ä-l-s-k-a-r djupet i denna bilden. Man kunde även köpa den i olika format, t ex samma print fast i en rund cirkel och vit bakgrund. Men denna tyckte jag om allra mest, detta är favoriten!
Och här är alla tre, den i mitten är en fisk. Den tavlan var dock inte till mig, den var en present till en person jag tycker om, och som tycker väldigt mycket om att fiska. Så den fick han, michael då. 
 
 

Nu är det gjort

2016-04-07 @ 20:31:24 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Denna veckan har varit så-himla-intensiv och den är inte ens slut ännu. De senaste veckorna har varit ett levande helvete för att säga det rakt ut och orken försvann för allt där ett tag. Orken att göra någonting annat än att oroa mig för jobb, framtid och alla dessa extra tankar som dyker upp imellan alla katastrofsenarion som mitt huvud spelar upp. Men nu är äntligen ett orosmoment förbi, för jag tog mitt körkort igår!!!

Som jag stresspluggat och oroat mig, låtit nervositeten ta över och när det händer påverkas allting negativt. Jag klarade min uppkörning på första försöket, men kunskapsprovet var något av det värsta jag vet på grund av min nervositet. Första testet underskattade jag, att man kunde vara så pirrig och uppe i varv fanns inte på min lilla karta men det visade sig sedan vara fel. Påvägen hem grät jag. Mest för att det är så jag reagerar. 
 
Prestations ångesten för mig förvärrade såklart allting och efter andra gången så kändes det som om att livet hade gått på grund (konstigt, men sant). Ej godkänd stod det för andra gången framför mig och allt raserades, det enda jag tänkte på resterande utav dagen var på hur otroligt meningslös jag var. 
 
Tredje gången, då åkte jag dit själv. Endast en person visste om vad jag skulle göra och ingen annan i min närhet hade en aning om det. Skönt, tänkte jag. Då skulle jag slippa ge ett ynkligt och mesigt svar som "nej" när alla skulle fråga hur det gick. För tredje gången med klumpen stigandes i magen, och tillslut med den iskalla oron i magen tryckte jag på rätta-provet knappen och: ej godkänd.
 
Den lilla isklumpen jag hade i magen sprängdes, ut i vartenda ådra och fy vad jag var sämst, så här dålig kan man inte va. (förstå mig inte fel, det är inte dåligt om man inte klarar kunskapsprovet direkt, eller ens på femte eller sjunde försöket, men min prestationsångest tillåter inte det och det förklarar hur nedklankande jag var). 
 
 
Igår, fjärde gången. Då var jag nästan inställd på att Ej godkänd skulle visas framför mig. Jag försökte ställa in mig på att inte hoppas för mycket men samtidigt ha lite hopp. Isklumpen kom än en gång men denna gången: Godkänd
 
När jag läste det, kändes det som om mina axlar hade fem ton mindre börda att bära och hela jag blev varm. Det var så konstigt, lustigt. Jag trodde att jag aldrig ens skulle klara ta körkort då jag gjort det halvhjärtat under så lång lång tid. Men nu, nu kan jag äntligen lägga det åt sidan. Checka av det på listan, säga tack och adjö till körskoleböckerna och njuta utav känslan att jag faktiskt får köra där ute på vägarna, helt själv. Vad hände? Det känns så så så overkligt, men så jävla bra.
 

måndags lista

2016-04-04 @ 18:49:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

det var ett litet tag sen jag gjorde en lista, så här kommer en som jag knåpade ihop lite snabbt. Puss på er.

hur ser din skrivbordsbild ut?

 

 en lite små dassig rosa bakgrund som jag ställde in för ca ett halvår sedan, måste byta snart. Datorn känns ju så mycket frächare när man byter bakgrundsbild!! Men that's that.

 

en bild du tar exakt nu, med photobooth!

 
Trött efter världens tråkigaste dag, men med väldigt bra besked!!
 
 

det tråkigaste som hänt dig i år.
det finns så himla mycket som hänt, tyvärr har 2016 varit ett upp och ner år hittills men det tråkigaste är väl den här ångesten som jag haft. Jag har haft en överliggande ångest känsla och för mycket tankesnurr sedan december förra året. Har varit i en lite längre "dipp" med mycket funderingar.

 

det bästa som hänt i år.
att jag träffat min kära vän johanna ovanligt mycket, så himla fint. Att min vän felicia har skaffat sig en lägenhet, och hittils har jag varit där 3 gånger, men gud vad mysigt kompis-häng man haft då. Och sen är det väl ett telefonsamtal som jag fick för ca 3 timmar sedan, men det tar vi en annan gång

 

tre senaste sms.
— ”omg ja!!!” från johanna
— ”ok. det gör du med om du tar det lugnt. Jag sitter alltid på din högra axel. älskar dig"  från pappa
— ”ok” från kevin

 

nuvarande beroende:
tyvärr kaffe, vill-inte-men-kan-ej-motstå. (vill helst avstå från koffein men jag kan inte, det går inte.

Kat Von D's nya liquid lipstick <3

havremjölk och havregurt (havreyoghurt) , det är så gott!!

 

ett jobb du aldrig kan ha.
jag hade nog aldrig kunnat jobba som ekonom, eller revisor. Jag orkar ej med tråkigheten och icke-spänningen. Inget fel med att arbeta som det, men det är inte min kopp té.

 

något du inte gillar hos andra.
folk som inte lyssnar, eller folk som är way too självupptagna (dvs när man har en konversation). 

 

en dålig sida med dig själv.
jag är ganska tankespridd vilket kan leda till att jag kan bli ganska så ledsen då och då. En annan sak som går hand i hand med min ledsenhet är att jag aldrig, aldrig berättar när något gnager i mitt huvud. Jag berättar endast när det är för sent, eller om någon frågar hur jag mår. Det kan vara jobbigt när allt man tänkt på i ca en månad kommer ut på en o samma gång.

 

en maträtt du är sugen på just nu.
usch ingen, åt nyss kvällsmat och är därmed mätt. Men för övrigt är jag sugen på mackor, ni vet med olika toppings som t ex avokado och dylikt, mmmm

 

helgplaner?
på fredag är jag ledig än så länge, på lördag jobbar jag dag och söndag jobbar jag kväll. och därefter finns det inte mycket mer jag har planerat in, kanske blogga lite? fotografera? jag vet inte?


Nakna sanningar

2016-04-01 @ 19:00:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
 
jag såg en bild idag, en bild med en text där det stod:
" Tänk om det gjordes en bok, med alla texter som någonsin skrivits men som blivit raderade, den hade jag velat läsa" jag fastnade på den meningen och drog upp min gamla dagbok där jag skrev så intensivt ett tag, men som jag sedan glömde bort någonstans.
 
Två dagböcker fyllda med glada och ilskna tankar. Läste igenom och grät, grät, grät. Men som jag kände mig bra när jag var klar, när alla dessa tunga kapitel var slut, det var fint ändå att se hur man kan förändras så snabbt. Hur man kan gå från att vara en människa till en annan, och hur intressant det är med ens tankar när man är mitt i en grov depression. Eller hur man tänker när man inte har någon näring i kroppen. Jag tänkte faktiskt go back to memory lane med er och publisera några, till en början. 
 
Så nu andas jag djupt och skriver upp mina tankar, från 1-2-3 och till och med 4 år tillbaka. Här finns många mörka tankar, och det fyller väl ca 80% av alla texter. Det känns lite naket för mig, men samtidigt kan det vara skönt. Tror jag.
 

 
"jag är sjutton år gammal 
och det känns som om jag hunnit med alldeles för mycket missär. "
 
 
 
"Det finns en miljontals frågor och egentligen finns det inget svar
Det finns inga svar på varför vi gör detta, varför vi halkar efter
varför vi låter mörker sluka oss som ett jäkla monster.
Som om vi vore hjälplösa möss i en bur tillsammans med en orm.
Det är en märklig vana vi har, en vana av att ge upp och låta psyket sänka oss"
 
 
 
"Hon älskar och hatar, hon skrattar och förbannar. Hon är rättvis och självisk, hon är det mesta och ingenting alls. Hon vill vara allting på samma gång och samtidigt vill hon inte vara någonting, ingenting, ibland vill hon bara bort från allting. "
 
 
 
 
"Men sanningen är, att jag har monster i huvudet än.
Man kan bara inte se det lika tydligt."
 
 
 

"Jag vet inte vad jag ska känna, tycka eller skriva. 
Vet inte skillnaden på rätt och fel längre. 
Ser inte olikheten mellan svart och vitt, 
utan allt klumpas ihop till något fult och grått."

 

 

"att inte fullfölja ens drömmar, är som att begå mentalt självmord"