Naturlig

2013-07-31 @ 20:53:53 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (7) | Trackbacks ()
 
Här är jag från imorse, utan allt spackel och klet som vi kallar för smink - förutom mina ifyllda ögonbryn då mina är obefintligt bleka i vanliga fall. Det är på så många sätt skönt att jag inte är lika utseénde fixerad till ansiktet och håret som jag en gång var. Förr kunde jag knappt gå utanför dörren utan smink, jag klev upp säkert en timme tidigare på mogonen endast för att hinna tupera och sätta in mitt löshår. Jag spenderade både upp mina och mina föräldrars pengar på kläder och smink för att få mig att se "vackrare" ut. Jag försöke verkligen med 100% att se så "attraktiv" ut som möjligt, om man kan kalla mitt utseénde då när jag spacklade på tonvis med smink och hade hår som inte ens var mitt eget på hjässan attraktivt. 
 
Jag antar att jag alltid varit hon som försökt för mycket med att nå upp till perfektion. Jag har alltid brytt mig om vad andra tycker om mitt utseénde och jag var så osäker i mig själv. Jag har uppenbart fortfarande problem med mitt självförtroende, och jag kan många gånger få konstiga tankar om andras uppfattning av mig. Om jag möter någons blick kan jag snabbt vara helt säker på att de tittar på mig för att jag är så ful och andra konstiga tankar.
 
Jag har så länge jag kan minnas försökt få mig själv att må bra över mitt utseénde, och jag har bra dagar då jag kan tycka bättre om mitt ansikte eller hår - dock inte gällandes min kropp. Jag antar att det övergick från att försöka göra mitt ansikte till något det inte är - till att göra min kropp till något den inte är. 
 
Men här är jag, utan att ens ha kammat håret - men detta är det naturliga jag, som jag ska lära mig acceptera till fullo. Och alla som känner sig osäkra borde också möta rädslorna och övervinna det här tvånget att man ska ha smink, eller alltid vara så perfekt som möjligt. Det är ju trots allt de små skavankerna som gör oss till de vi är. 
 
 
 
 

Att vara lite lill-gammal är okej

2013-07-31 @ 16:55:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (8) | Trackbacks ()
 
Åt en god frukost, packade ner min kamera, anteckningsbok, hörlurar, matlåda och pengar i min väska och sen gick jag mot bussen för att sedan från Hässleholm spontant fara till malmö helt ensam. Jag utmanade mig själv genom att äta min lunchlåda på tåget vilket var otroligt svårt, men hur övervinner man en rädsla om man hela tiden flyr från den? Hur gör man framsteg om man inte utmanar sig själv?
 
Det blev bättre när jag sedan skrev lite i min svarta lilla anteckningsbok och lyssnade på skön-mysig musik som jag igårkväll lade in i min lista på spotify. Jag ska nog ta mig tid till att köpa en ny och större anteckinngsbok en dag då jag får tid och lust. Men idag kunde jag inte göra det då mina ögon fastnade på något annat.
En tjej på 17 år går in i ett köpcenter och kommer ut med en mugg, en skål, sugrör för smoothie dickande och näsdukar. Ibland undrar jag om jag är lite lill-gammal på den fronten, men det gör väl inget sålänge man trivs!
 

Här vill jag förbli

2013-07-30 @ 17:38:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
 
Att sitta och lyssna på Dreamer av Tiny Vipers och i bakrunden höra hur oskan står till med jämna mellanrum samtidigt som man sitter med sitt anteckningsblock och skriver ner sina tankar och drömmer sig bort mot det fina. Tar vara på stunden och vilar mina ögonlock för att iakta allt runt om kring mig - lyssna till det svaga ljudet av porslin och matlagning som pågår i köket nedanför, den vackra låten som lider mot sitt slut och oskan som så sakta börjar avta mer och mer. Låten tar slut och en ny lugn sätts igång då jag öppnar ögonen och lägger märke till hur himlen förvandlats från att ha varit kall och ljus till att få en varmare och mörkare färg av de askgråa molnen. Ett underligt mörkt ljus som sipprar in i mitt rum och ger alla möbler ett nytt perspektiv, ett ljus som är så harmoniskt. En blixt, mer oska, mörkare ljus men ändå andas jag lugnt och tar vara på stillheten och regnet som nu börjat falla - tar vara på det faktum att tankarna som så olidligt varit närvarande med jämna mellanrum under dagen inte finns för nuet - för nuet finns bara jag, för nuet finns bara Cassandra.
Här vill jag förbli.

Kaffe, fin vän och vinröda strumbyxor

2013-07-30 @ 16:40:54 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Idag:
 
Är jag glad för: Att jag vågade mig ut och bjöd en fin vän på lite kaffe och hade en snabb men mysig pratstund på expressohouse, båda var på bra humör trots hennes stackars fot. Jag är även glad över att jag äntligen tog mig tid och pengar till att köpa en ny bh i vit spets tyg.
 
Är jag ledsen för: Att jag får humörsvängningar så fort jag är själv och sjukdommen pratar i mitt huvud i omgångar hela tiden, jag är även ledsen för att vädret är så sorgligt, regnigt och fuktigt. Min huvudvärk gör mig också väldigt ledsen.
 
Ser jag fram emot: Morgondagens bestyr som jag hoppas kommer bli lyckat, jag hoppas att vädret tillåter det jag har planerat - förbereder mig just nu genom att ladda min spotifylist med massor av fina och myiga låtar.
 
Läser jag: Bloggar och mina nedskrivna anteckningar. Jag läser inte så mycket, har svårt att koncentrera mig och fastna i böcker så som jag alltid kunde göra förr. 
 
Oroar jag mig för: Framtiden, mig själv ibland och när jag nästa gång ska bryta ihop. Jag oroar mig också för skolstarten då jag börjar 2:an och nya rutiner ska föras in - jag oroar mig för att jag inte ska orka med allt. Men jag ska försöka mitt bästa såklart, och tänka på att inte lägga för mycket energi på skolan så som jag gjorde innan - tänka och lyssna mer på mig själv.
 
Har jag: Vaknat och ätit en frukost där jag testade på ett nytt bröd, därefter gick jag runt i T-shirt och trosor med svullna ögon från gårdagens kaosande och flätor i håret. Därefter har jag spontanmyst på expressohouse med en underbart fin vän och införskaffat mig en ny bh, skrivit ner tankar och kollat på inspirationsbilder samt lyssnat på lugn musik och drömt mig bort en stund, mot bättre och finare tider.
 
 
Lyssnar jag på: Mysiga, fina och lugna låtar som bland annat är gjorda av artister som Ed Sheeran, Isak Strand vs. TOE, Russian Red, Ben Cocks och First Aid Kit. (samt många fler)
 
Är jag klädd i: Vinröda strumpbyxor som varit totalt oanvända tills nu och en stickad tröja som en gång tillhört min fina mormor över en kort svart klänning.
 
 
Hur är er dag?

Inget märkvärdigt

2013-07-30 @ 07:32:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
 
Gårdagens inköp från en trip till emporia med mamma, enkelt och inte något så märkvärdigt - Köpte det jag behövde. Vi åt lunch på tåget och mellis på tåget hem vilket var jobbigt, jag har väldigt svårt att äta när det är många människor runt mig då jag lätt blir uppstirrig och helt plötsligt får för mig att alla tittar på just mig. Men det gick ganska okej om jag ska vara ärlig, och för första gången i världshistorien gick jag och mamma i köpcenter utan att bråka en enda gång - kändes skönt att bara kunna i lugn och ro gå runder och inte behöva tjafsa om saker och ting.
När jag kom hem blev det dock svårare och gårkvällen slutade i fullständigt kaos, så idag är jag lite ledsen - men det får man vara ibland såklart. Tur att dagen ser ut att bli grå och regnig, hade varit värre att vara ledsen en dag då vädret var på topp !

Mitt rum

2013-07-29 @ 12:00:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Min underbara kånkenväska, twilight böckerna som jag läste ut förra sommaren på mindre än en månad. I spegelbilden ser ni min ack så förfärliga vägg som har lite fläckar på sig efter när jag i början av detta året tappade en te kopp och det färgade av sig på den vita väggfärgen. Det var dessutom en skolmorgon så jag hann inte torka direkt, försökte undvika att få med den på foto, nåväl.
Här har vi min lills garderob med för det mestadels underkläder, linnen, t-shirts och shorts. Vid sidan - min lilla vind-dörr och min reflexskärm till kameran. Ovanpå står min fotoutskrivare, vitt vin, och kamera-tillbehör. 
Här ser ni min säng som jag så gärna äter frukost i, min lite större garderob, en ljusstake, mina ritblock och pennor och även mitt påbörjande av min fotovägg som ska bli så magisk!
Lite mer utav min garderob, ja jag stog på min säng när jag tog den bilden.
Mitt sminkbord, här sminkar jag mig de dagar jag orkar, sprayar underbart väldoftande parfym eller målar naglarna i alla möjliga färger. Dessvärre glömde jag lägga undan den dubbelhäftande tejpen från när jag gjorde min fotovägg, men äsch!
 

För att gå på lina måste du ha balansen

2013-07-29 @ 09:33:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

 

När ådrorna på mina händer blir blåare och synligare vet jag att det är påväg, den tickande bomben ska utlösas och dra ner mig i det svarta hål som är ekande tomt – samtidigt som det är fullt med tankar till bredden och höjden. Pulsen som först håller sig låg för att sedan bli chockande skyhög. Kramperna kommer, ögonen tåras, hjärtklappningen blir intensivare och utöver all denna smärta kommer halsens domnande effekt smygandes – koncentrera dig, andas, andas.

 

Som att sitta med två pusselbitar i handflatan för att sedan inse att de inte ens tillhör samma pussel. Det går inte ihop, det är inte logiskt. Som att hela tiden riva upp en sårskorpa som kliat för att den sedan ska läka så man omedvetet och på automatik råkar riva upp den igen.

 

 Ibland undrar jag hur man kan orka att ha det såhär, ibland tappar jag hoppet över allt och faller ner i gråt och glömmer för ett tag varför jag lever när jag lever detta hemska liv. Känna att man går genom dagen på lina - allt är svajigt, osäkert och i obalans. Sedan går det till gränsen då man faller ner och misslyckas.

 

Ändå väljer jag hela tiden att klättra upp på den linan igen, jag tvingar mig till att försöka gång på gång. För tillslut måste jag väl klara det? Övning ger färdighet? Men hur många gånger har man tålamodet att hela tiden försöka när det ända man gör är att snubbla och falla?


Om en blomma och en växande fotovägg

2013-07-28 @ 19:46:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Tog sedan på mig min fina vinröda kjol och åkte med pappa till affären en runda och sedan bar det av till stan. Träffade på Olle en runda för att sedan strosa runder i solen lite harmoniskt. 
 
Köpte mellis på pressbyrån och åt på bussen hem med en plastkasse som innehöll en blomma jag köpte till mina föräldrar. För att de är så starka och orkar med mitt humör i dessa svåra stunder, och för att de är värda en blomma - egentligen är dem värda alla blommor i världen men det fick räcka med en än sålänge. 
Eftermiddagen fick bestå av bestyr som dessa, jag är långt ifrån klar med min alldeles egna "foto-vägg" men detta får räcka sålänge, för fler fotografier ska tas och sättas upp. Eftersom jag fotograferar varje dag nu mera så lär det inte bli någon brist på bilder, och eftersom jag har min egna bildframkallning går det snabbt och enkelt!
 

Om Bakken 2013

2013-07-28 @ 13:13:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
Såg på de fina ballongerna, färgerna, karusellerna och underbara mat/snacks stånden som prydde nöjesfältet. Väldligt fint och glatt!
Strosade runder
Fångade fina ögonblick med min kamera, kusiner och bror VS mamma och faster
Ja, jag är med på en bild - med ögonen stängda för att inte se helt förbannad ut av att tvinga sig själv att kisa för att se in i kamera, och jag har en bir i handen.
"Fika-paus"
Fasters man smaskade på Churros & glass medans han, jag och pappa satt på en röd bänk i väntan på att resten skulle kolla klart på mini-bio i 4D (?). Pratade framtidsplaner och fick komplimanger för min viljestyrka, mitt fotograferande. Det var fint.
Pappa vann Schweizernöt marabou, man kan ju inte åka på nöjesfält utan att vinna något!
Slutligen en bild på min tvillingbror och min pappa. Dagen var väldigt bra, åkte inga karuseller och ångesten kom men jag klarade ändå av det. Kämpade för att klara det, och jag lyckades ganska bra - svackorna kom imellanåt såklart, men det kunde jag inte rå för. Och magkramp fick jag mot slutet av utflyckten, den var olidlig och har inte förmått sig att gå över än helt. Men dagen var bra i stort sätt och framförallt minnesvärd !
 
 
 

Söndagsmorgon med bär

2013-07-28 @ 08:49:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
 
Söndagsmorgon ännu en gång och jag gör i ordning en stor frukost, sätter mig i sängen och ser på en fin film - helst om romantisk komedi och bara njuta av att det är Söndag och att det är den offeciella "ta hand om dig" dagen för mig. Idag ska naglar målas, teckningar ritas, matschema för veckan göras och annat bestyr som jag känner för under dagen, jag ska nog fara in till hässleholm en runda också.
 
 
Bilder från gårdagen ska också redigeras och läggas upp, jag hade en väldigt fin dag igår som såklart var kämpig på alla sätt och vis - både fysiskt och psykiskt. Men imellan allt jobbigt hade jag det helt fantastiskt underbart, fin familj, släkt och sommarsol som gassade på oss. Jag gör en bättre summering av dagen senare, men nu ska jag försöka njuta av bärfrukost och mackor.