ingen av oss kan andas, men vi håller varandra

2016-01-27 @ 20:17:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Ibland känns det så lustigt, nu är januari snart slut. Jag slutar aldrig förundras utöver hur snabbt tiden går. Jag tänkte allra mest kika in och berätta för er att jag har så himla många projekt på gång, i privatlivet och allmänt. I detta skedet är hela jag sprängfylld med idéer och kreativitet, fastän det stressar upp mig till max blir jag så glad. Hellre stress & kreativitet än att inte ha någon som helst kreativitet alls, jag känner mig hellre mer levande och livfull än som en slags vardags-zombie. Det är fint.
förresten!! hur konstigt är inte vädret? I lördags såg det ut såhär utanför mitt fönster, och idag är det inget vitt på marken så långt ögat kan nå, det enda man ser är vattenpölar och blåt asfalt där ute. Vilket på ett sett är skönt, men på ett annat sätt så himla mörkt.
 
därför tänkte jag tipsa lite om detta underbara ljus. Yankee Candle är bara så bra, med så många olika dofter och de brinner så länge!! Väldans fint att titta på också. Om jag inte minns fel finns de på nordicfeel's hemsida!
 
Kram, C

Saker att tänka på

2016-01-19 @ 16:23:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
igårmorse traskade jag i soluppgången medans mina kinder rodnade av kylan. En sådan kyla som biter i kinderna när man går utanför ytterdörren. När jag vandrade där på min vanliga promenad-runda vände jag mig om och såg det som jag fångade på mobilkameran. Hur glad blir man inte över att se dessa vyer? Där solens strålar möter vinterklädda hästhagar, där träden blir till svarta siluetter. Jag blev glad. Jag tänkte lista ner lite saker som jag behöver bättra på, en reminder-lista som jag måste måste måste kika in på för att påminna mig själv om att våga bättra mig på en del saker och ting, som till exempel:

»   var modigare. Så som jag låter hjärtat slå alldeles för hårt för saker som är onödiga, eller så som jag stressar upp mig själv pågrund av att jag inte vet hur jag ska hantera vissa saker. Jag måste lära mig att sluta mata min rädsla och vara modigare. Våga ta det lugnt, istället för att stressa. Våga tro på mig själv, istället för att oroa mig för att jag inte klarar av någonting. Våga vara modig.
 
»   börja nöja mig mer. Jag är sån, och har för det mesta varit en perfektionist. en väldigt kritisk perfektionist när det gäller mig själv och mitt utseende. Oavsett vad jag gör är det något fel, oavsätt hur noga jag gör min eyeliner så lyckas jag aldrig bli nöjd. Från stora till små saker, jag måste nöja mig någon gång. Jag måste inse att man inte kan gå hela livet och aldrig vara nöjd. Åtminstånde när det gäller ens eget utseende och handlingar.
 
»   ta en sak i taget. Man kan inte skriva en lång text samtidigt som man halvhjärtat pratar i telefon, man kan inte ta alla jobb man får pågrund av att man måste få ha en dag att vila. Det är viktigt att inse att man inte kan göra allt samtidigt, man kan kanske inte kan ägna tid åt att fika med vänner efter jobbet, just för att man är alldeles för trött. En sak i taget cassi, en sak i taget. 

Alla kedjor som jag burit kommer ryka

2016-01-14 @ 18:47:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
när man gått i ca en vecka (på ett ungefär) utan att ens kanske tvätta ansiktet på kvällen för att man varit alldeles slut på kvällen är det ganska skönt att ta den där långa duschen, skrubba kroppen med en utav mina lush-produkter och använda den där tvålen som doftar gelehjärtan, bokstavligt så att säga. Och efter det sminka sig utan stress, experementera med lite ögonskuggor och sätta på ett vågat läppstift bara-för-att. Så dessa dagarna, hittills utav denna veckan som gått:
 
 
• äntligen påbörjat mitt nya jobb, och jag är så nöjd
 
• planerat inköp inför kommande lön, tråkig punkt men det finns faktiskt en del praktiska ting som jag ska införskaffa, iallafall som jag föreställt mig!!
 
• börjat återfå gnistan utav att knåpra ihop ett blogginlägg, eller utav att ta kort. Den där gnistan har varit saknad alldeles för länge
 
• planerat in en helkväll med mina vänner, där vi ska laga mat och jag ska möjligtvis ta med min kamera, ifall att ni vet
 
den här låten och dess budskap
 
 
 
kram på er
 

H&M home

2016-01-13 @ 17:12:13 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
 
♥ Blev helt upp över öronen in love i h&m home's nya utbud, jag älskar vitt och stilrent gällande inredning, och det är precis det som h&m home har ådstakommit, plus att de dessutom har färgklicken i det hela så det inte blir ett trist vitt rum. I detta fallet grön, och det är så-himla-fint!! Blev så inspirerad, och jag som inte klickat mig in på min polyvore (en hemsida där man kan göra kläd-collage och inrednings-collage) på hur länge som helst tog mig in där direkt och gjorde alla möjliga collage med h&m home's nya saker, delar med mig utav min entusiasm här: 
 
H&M home love
 
 
 
ser ni hur fint? mönstrade kuddar med bland annat palm-tryck, vita plädar och små inredningsdetaljer som värmeljus, karaffer och diverse som gör sig så snyggt på ett soffbord! 
 
 
 
H&M home love
 
 
 en gul kudde mitt i allt kan göra rummet så himla mycket piggare på något vis, smarta korgar att lägga t ex tidningar i, eller andra småsaker som man kan tänkas ha liggandes runt omkring.
H&M home love
 
 
skärbräderna  & värmeljus-glasen ♥
 
 
H&M home love
 
 
jag vet inte vad det är med mig, men kuddar. K u d d a r.
Det kan göra ett helt rum till ett annat, så enkelt att byta ut och så himla mysigt, som här ovan. En kudde som har lite "royalty" mönster om man kan kalla det så, det lyfter upp hela rummet.
 
 
H&M home love&M home love
 
 
 
grått är så trist, men blanda olika nyanser, så smart. Fifty shades of pillow's ungefär. Sen blanda in den helt makalöst fina gröna färgen i det också. 
 
H&M home love
 
 
Badrumms-krimskrams. Tandborsthållare, mönstade kuddar och guld detaljer som bilden ovan? åh blir helt till mig av inspiration, dessutom har h&m ett otroligt billigt utbud jämnfört med diverse inredningshemsidor (borstsätt från kanske IKEA).

Lediga lördagar och plommonfärgat läppstift

2016-01-09 @ 19:08:41 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
❥ Lördag och jag är t o t a l t ledig, gud vad skönt. Efter en orolig natts sömn vankade jag upp alldeles för tidigt för mitt eget bästa, åt spis-kokt gröt i lugn och ro innan jag tog på mig den där helt underbart varma fliskoftan jag fick i julklapp, letade upp den tjockaste jackan i hallen och stoppade ner mina fötter med två lager strumpor i ett par vinterskor för att vandra så som jag älskar, på morgonen precis när dagen gryr. Det är fint. 
 
Och såhär har jag sett ut resten utav dagen, med ett nytt mac läppstift som heter " D for danger" som jag tycker är så så så fint, perfekta nyansen mellan rött och rosa, lite plommonfärgat och mellan-matt, inte för glansigt men inte för uttorkande. 
 
Ögonskuggorna är huvudsakligen från MAC och Makeupgeek för er som undrar. Resterande planer för min lilla lördag är att bland annat baka världens bästa bröd med världens finaste person, vilket inte låter helt åt skogen!! 
 
Ha det så bra, ta hand om er!
 
/Cassandra
 

sortera vännerna

2016-01-09 @ 10:28:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Ni som läst denna bloggen ett tag vet att jag inte är den som är den, jag har inte lika många vänner i verkligheten som jag har på facebook, varje helg handlar inte om alkohol och dans för mig. Varje ledig minut betyder inte att jag ska vidare till nästa bestyr och hitta på allt mellan fikor, middagar eller äventyr. Mina vänner har aldrig varit ett hundratal, knappt ens ett tiotal. Min lilla krets är den jag är trygg med, min vänskaps-krets består av de personerna som ger mer än vad de tar. Någon är världens bästa samtals-person, den som alltid skriver långa analyserande sms tillbaka om jag någon gång skulle behöva råd. Den andra är den som inte alltid är nära, men som alltid ändå är där. Den tredje är kanske den som ger mig inspiration, kreativitet och ork. Det jag menar är att jag väljer vänskapen noga, efter hur den formar mig och mitt mående.
 
Här är en bunt med tips för att kunna välja och sortera ut ens vänner, ibland måste man ju det. Solla ut vilka vänner man ska ha nära:
 
 
»välj vänner att vårda
Det är så viktigt att kunna vara en vän till en vän. Välj ut de vänner du är beredd att lägga din energi på, de vänner vars mående du värderar. Det är så himla svårt att vara världens bästa vän till alla vänner man har, om man har många. Därför är det viktigt att man sollar ut vilka som är viktigast för just dig, de vännerna som kan ringa vilken tid på dygnet som helst med ett problem och du gör dig tid för dem, hur trött, stressad eller upptagen du är.  Och där är det nyttigt att tänka: vilka hade gjort samma sak för mig? vem hade jag ringt?
 
 
»energi-sugarna
Det finns oftast personer i ens närvaro som suger ut all ens energi, en dag tillsammans sen vill man bara vara själv i helst en vecka efteråt för att återhämta sig helt och hållet. Det är viktigt att veta gärnserna, då du inte är vän med någon för bara dennes skull utan också för din egen skull, och kanske har du en vän i din närvaro som bara pratar om sina problem, och inte lyssnar när du pratar om dina. Kanske är det en vän som bara ringer när det är fredagkväll och ingen annan ville följa med på den där festen. För min del är svaret självklart: uteslut dessa. Att träffas på stan och prata, att kanske ses på en fest eller ett evenemang och utbyta ett leende och kanske någon timmes prat går an. Men se till att alla dina vänner inte suger din energi, för du måste ha kvar energi för att ge någon annan energi, ellerhur? 
Om detta är mot förmodan en vän du vill ha kvar, lär dig hantera denne. Och försök vara en energitjuv tillbaka, även fast du inte är van eller har något behov så kan det göra att ni jämnar ut varandra, och efter att du vräkt ur dig allt om dina problem och den om sina så kan du försöka klura in en monolog där ni diskuterar era problem.
 
 
»vännerna som delar sitt liv med dig
Jag känner mig oerhört glad när någon skriver till mig "kan jag ringa dig, måste berätta en sak!". Det gör mer för vänskapen än vad man tror, och att du skriver så till en annan person är inte mer än helt rätt. Ni blir bollplank till varandra, och visst är det skönt att veta att någon är ett samtal bort hela tiden? Det är inte mer än rätt att välja vänner som delar med sig utav erfarenheter och anekdoter som är viktiga för dem, du är priviligerad. Att vara varandras psykologer är en utav de viktigaste beståndsdelarna i en vänskap.
 
 
»inga krav
mina närmsta vänner är de jag kan ligga i soffan med en lördag kväll och bara prata om ingenting, kanske skratta åt någonting som i vanliga fall inte alls är roligt. Där du kan öppna dörren i pyjamasbyxor utan några problem, de där vännerna som säger "synd att du inte ville hänga med denna gången, men vi kan göra det en annan gång du och jag!" De som inte har kravet att du alltid måste orka, att du alltid måste vara på världens piggaste humör, du måste inte alltid vara perfekt och felfri. 
 
 
»glöm inte glädjen
en självklarhet, välj de vännerna som gör dig lycklig på riktigt. Ibland blir jag glad bara utav att tänka på vilka fantastiska människor jag har i mitt liv, guldkornen jag fått turen att kalla vänner. De dagarna man känner att ingenting kan få en på bättre humör, kan ens guldkorn det. På något magiskt, men konstigt sätt lyckas de alltid en att lyfta mungiporna lite, eller åtminstånde få en att tömmas på ledsamheter för stunden.
 

helg känsla och veckobesyr

2016-01-08 @ 18:39:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
 Nu-är-det-helg känslan överöser mig lite, det känns skönt men stressen är där. Denna veckan:
 
jobbat en del
• träffat mina älskade vänner, druckit te och ätit middag med dem
• körlektion som gick ganska bra
• suttit inne en snödag och tittat på lilla jönssonligan med mitt hjärta
• bakat _supergott_ glutenfritt bröd!!
• pratat ut en del viktiga saker
• kontaktat en del mailadresser (hemligt hemligt)
 
Nu ska jag fortsätta min fredagskväll med musslor, och läsande utav boken "TID" med Alex schulman och Sigge Eklund. Knapra på lite nötter och sedan somna gott, ha världens finaste kväll.
 
Kram
 
 
 
 
 

listan om 2015

2016-01-02 @ 17:49:06 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Fick mitt allra första riktiga jobb, därefter har jag haft fyra ytterliggare jobb som jag kämpat mig igenom. Utvecklat mitt intresse för kosmetik något enormt, så himla glad över det. Jag tog studenten och hoppade glädjeskutt från tidig morgon till alldeles för sen kväll. Jag gick på min första bal! Blev glutenintollerant, det har jag aldrig varit förr, skämt och sido. Åkte utomlands tillsammans med min familj och vänner, sedan åkte jag till London med min favorit och familj!!
 
 

Vilka länder besökte du? Turkiet på solsemester och därefter en sensommar semester till England, och sista semestern blev en weekend i Köpenhamn för julskyltning, så himla behövlig den där sista.

 

 

Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016? Jag längtade efter friheten efter studenten, och den friheten över mig själv och mitt liv tar jag med mig till 2016. Det är jag som bestämmer vad jag ska göra och inte göra, det är nu mitt liv som egen individ börjar (enligt mig). Jag saknade lite äventyr, även fast jag äventyrat en del. Jag ska definitivt vara mer modig och spontan under 2016, åka någonstans själv eller med en vän och inte riktigt veta vart slutdestinationen är. Dessutom ska jag göra en del saker i 2016 som jag aldrig gjort förr, men det är ett återkommande samtalsämne här i bloggen. 

Saknade att blogga och skriva så himla himla mycket!! Och det ska bli mer tid till det nu.

 
 

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att minnas? 12 Juni då jag skrattade och hoppade, grät och kramades ca hela dagen, studententen var så himla bra. Och till er som tar den detta året; ta vara på dagen, dansa lite extra, kramas lite längre och ge det bästa farväl av skolgången som ni bara kan (oavsätt om ni fortsätter plugga eller ej). 

 
 

Vad var din största karriärmässiga framgång? Att jag kom in i vårdkarriären, jag älskar att kunna hjälpa och att göra nytta. Jag älskar att kunna bidra till någons utveckling psykiskt eller fysiskt, att vara till hjälp i någons vardag. Jag är också nöjd över att jag inte sökte ett utav jobben som jag har, eftersom jag blev erbjuden på grund av en rekomendation utav en chef till en annan, kändes fint. Dessutom är jag stolt över att jag kämpade mig igenom en praktikplats där jag kändes ovälkommen utav vissa.

 

 

Och vad var din största framgång privat? Jag har svårt att se sådanna framgångar, men en sak jag vet är att jag har varit så mycket bättre på att lyssna på mig själv under 2015, varit min egen vän under många svåra stunder.

 

 
 
 
 

Vad spenderade du mest pengar på? Kosmetik definitivt!!

 
 

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2015? Stora fötter stora skor - Maskinen, Dim out, Precis som du vill - Jens Hult, Tösapåg - Panda da panda, Beware the dog - The Griswolds

 

 

Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år? Gladare, men tårar har jag fällt och sorg har jag upplevt om och om igen. Men 2015 är ändå ett år där jag läkt, sakta men säkert. Ett efter ett har sår läkt, trots att där är otaligt många sår kvar så var 2015 det året där läkningsproccessen började på riktigt!

 

 

Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag varit modigare och äventyrat mer. Jag önskar att jag spenderade lite extra pengar på att åka någonstans, se saker och uppleva mer nya ting. Dock har tiden inte räckt då skolan och jobb framför allt har tagit upp mer tid än vad jag trott. 

 

 

Den maträtt du åt oftast 2015? Havregrynsgröt utan tvekan, näst intill varje morgon detta året som gått har fruktosten bestått utav spiskokad havregrynsgröt med havredryck och kanel. älskvärt.

 

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag vaknade utav frukost på sängen, köttbullar och rödbetsallad på macka (nostalgi från min barndom). Släkten kom en liten stund och sedan hade jag dessutom en liten tillställning här hemma där jag bjöd vänner, nära och kära. Vi drack vin och jag firade även lite ledighet efter sommarjobbet.

 

 
 

Högsta önskan just nu? Att flytta till min alldeles egna bostad (jäkla framtidsprojekt). Jag önskar även att sommaren blir lång och varm, önskar mig ett fast jobb och en härlig framtid med tusentals skratt. Jag önskar också att världen finner frid någon gång, jag önskar att SD inte fanns och jag önskar att alla krig bara slutar, och att alla flyktingar som kommer till sverige blir mottagna med öppna armar av ALLA.

 

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns alltid någonting som man kan blicka tillbaka på och tänka "varför gjorde jag inte det". Istället för att grubbla så försöker jag se möjligheterna för i år, och vara tacksam för allt 2015 som gjorde året bra!

 

 
Vad fick dig att må bra? Mina föräldrar, michael, alla mina värdefulla vänner och alla tiotusentals promenader, varesig det har varit i ösregn, blåst eller i solnedgångar.
 
 

Vem saknade du? Jag saknade mormor mest.

 

 

Vad är du mest stolt över? Att jag tagit mig igenom alla hinder, alldeles själv. Att jag uthärdat långa dagar utav jobb och utbrändheten som låg och lurade ännu en gång. Jag är stolt över att jag tog en paus från bloggandet, då jag kunde få mer tid till att fundera, samla energi och hitta mig själv. Det är ju så att jag ibland hamnar i en slags prestationsångest, och jag ville inte att bloggen skulle vara fylld med inlägg endast pågrund av mitt behov av att prestera. Nu är det så som jag vill, att jag skriver för att jag vill få ut en känsla eller en liten tanke.