Snart ses vi igen

2015-05-27 @ 22:10:40 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
▲ jag har varit borta ett tag härifrån. Den enda bortförklaringen är att min prestationsångest har svämmat över, bägaren är överfylld och intrycken jag fått de senaste veckorna har gjort mig brutalt skör. Många ansikten, planer, bestämmelser, måsten och ställen jag ska vara på. Dessutom har jag träffat mina vänner lite för lite för mitt eget bästa. Jag vill inte komma här med onödiga, icke-igenomtänkta inlägg, därför är det som det är. Jag försöker samla kraft, energi och inspiration till att komma tillbaka med mycket intressanta och viktiga inlägg så snart jag kan. Jag har därför bestämt mig att för ett tag (hur länge vet jag inte. En-två-tre veckor) och samla på mig bilder, göra inlägg och bara mata in saker jag blir nöjd med på bloggen. Tills vi ses igen, som nog blir snart. Ha det fint, och ta hand om er!!
 
 

jag och min nya huvudbonad

2015-05-23 @ 19:42:35 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag har allra mest gått runt med min nya hatt idag, är helt förälskad i den och tackar min mamma till tusen som köpte den till mig. Den kommer användas flitigt i sommar, på alla stränder jag lär befinna mig på. Så himla nöjd!! Den är ifrån H&M och kostar 199:- 
Under förmiddagen hann jag med en havregrynsgröts-frukost, måste börja av-vänja mig vid granola som jag annars alltid äter, men det är så in-i-bombens dyrt. Dessutom måste jag börja variera lite. Efter frukosten tog jag på mig mina skor och gick en promenad i vädret som var motsatsen till vindstilla. En långdusch senare, som innefattade hårinpackning gjorde jag vid mig.
 Har även suttit och läst igenom (försökt iallafall) få in en del information som behövs inför kommande vecka. Ikväll blir det melodifestivalen mys med mina favoritpersoner.
 

Tomma produkter

2015-05-22 @ 09:07:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
♥ Jag tänkte dela med er utav de skönhetsprodukter som jag tar slut på alldeles för ofta. Som jag använder nästintill varje dag, jag har sett en del liknande youtube klipp där de visar sina "empties" alltså produkter som är helt slut, oftast på grund av de varit så bra att de blivit använda till maxgränsen. Så här kommer några utav mina.
Ett litet sött gäng med produkter, jag har mer som jag använder men som är antingen nyinköpt eller som är slängt som jag inte kan visa upp, men jag tyckte att denna lilla skaran var lagom.
varje morgon, varje kväll, varje gång efter dusch åker denna på mitt ansikte. En slags dag-kräm från Nivea (enligt mig och mina erfarenheter har nivea bäst effekt på min hud). Jag har aldrig reagerat dåligt på Niveas produkter, aldrig fått finnar eller förändringar mot de sämre i hyn. Denna dagkrämen håller min hud pigg och återfuktad, dessutom innehåller den SPF 15 !
likadant med denna söta produkten, Emma S. ögonkräm. Den använder jag lika mycket som min dagkräm under ögonen och på ögonlocken. Den hjälper till med att hindra åldrings-tecken och linjer under ögonen, den är guld värd för mig som sminkar mig så ofta som jag gör. Ögonkrämer brukar också innehålla många vitaminer och annat som får den känsliga huden under ögonen att må bättre. Brevid ser ni mina två favorit läppennor, som ni ser går de mot sitt slut. Den längst till vänster är Make Up Forever's aqua lip, sitter som berget på läpparna och finns i oändliga färger. Jag har färgen 2C om jag inte minns fel. Den till höger är MAC's läppenna, vars namn är helt bort vässat. Brevid den är min älskade MAC pro longwear concealer, den bästa concealer jag någonsin testat. Så himla värt pengarna, ni kommer inte ångra er om ni bestämmer er för att införskaffa den!
när jag köpte min "Naked 3" palett från Urban Decay fick jag med fyra olika tester på deras olika Primer Potion och nästan alla är så gott som slut, hittils den allra bästa ögonprimern jag testat. Framhäver pigmenten på ögonskuggorna, får skuggorna att hålla i evighet och de blir så mycket lättare att blanda och skugga!!
sist men inte minst min cake eyeliner från make up store, den är inte hel-slut men jag är definitivt på bra väg. Man ser botten på den nu och min make up store mixing liquid som man använder likt vatten till vattenfärg är borta. Så nu förvarar jag vanligt vatten i den som jag doppar min pensel i för att sedan blanda i min cake eyeliner. Det funkar ungefär lika bra!
 
Tips på några utav mina favoritprodukter, värt vartenda krona!!
 
 
 
 
 
 
 

Ven

2015-05-19 @ 09:15:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Sista (och typ första) klassresan med klassen blev till ven i måndags (igår). Vi hade en förbaskad tur med vädret och tiden gick förvånansvärt snabbt. Vid nollåtta femton rullade bussen iväg mot landskrona och sedan steg vi på en båt som vi satt i en halvtimma tills vi anlände. Jag har varit på ven en gång förr, för säkert 3-4 år sedan, och det är helt underbara utsikter, arkitektur, och allting där känns så isolerat och fridfullt. 
Vi påbörjade resan genom att vi fick nyckalar till varsen cykel. Min vid namn: 1395
Det var så öppet och fint, grusvägarna gjorde att man prisade asfalten för att man slapp de skumpiga och klumpiga vägarna. Vi åkte vilse en gång, och tog en och en annan omväg som vi trodde var genväg. Men vi kom fram till destinationerna på ett eller annat vis.
Första stoppet; fotbollsgolf. Men vi blev snabbt mer nyfikna på de långhåriga korna. Så himla fina och söta, dock var där en del andra horndjur som inte såg så glada ut med päls som slitits av och smuts överallt, så hemskt att se.
Där fanns ett x antal svanar
och ett x antal enorma rapsfällt ♥
Avslutar dagen med en bild från selfie-sticken som felicia tog med sig. 
 
På kvällen var jag slut och ögonlocken hängde till knäskålarna på mig. Åt för första gången på hela dagen varm mat och efter det blev värmekudden liggandes på magen under resten av kvällen. Men till er som söker sommaräventyr i skåne, ven är verkligen en världsfin ö. Där de har krog, rum att hyra, glass, cafeér och helt otroliga vyer, tips!!
 

På fötterna

2015-05-18 @ 08:36:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
Maj
Topshop säljer nog några av de finaste skorna jag sett. När ekonomin vill sig väl ska jag nog klicka hem mig ett par, för nu tar jag avstånd. Kanske någon gång i mitten av sommaren, eller efter studenten möjligtvis. Älskar cut-out detaljerna, och de tjocka klackarna såklart. Det bästa är att man kan använda det som vardags och mer speciella tillfällen, då klacken inte är skyhög (vilket är skönt för den delen också). Jag kan tänka mig de sista paret till höger till en vit sommrig lös kläning, men också till ett par jeans. Samma med de längst upp till vänster, så himla fin brun färg dessutom. ♥ ♥

Mac-addict

2015-05-17 @ 08:29:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Har jag blivit en MAC-addict, svar ja. Jag är såld på det och införskaffade mig själv ännu ett läppstift och även en lip-primer från Kicks på emporia, då passade jag även på att köpa en liten version av smashbox's primer. Jag har sedan jag varit liten varit väldigt kreaktiv, och ä-l-s-k-a-t att rita och pyssla. Med åren antar jag att det utvecklats i ett smink-intresse och jag känner mig så hemma i det intresset. nog med små-snack, mer om produkterna.
Jag har haft smashbox's photo finish primer innan, en större tub som i själva verket var den första primern jag någonsin ägt. Efter att den tog slut (klippte den på mitten och skrapade ut de sista så mycket som jag älskade den) så testade jag flera andra primers, jag vill inte påstå att jag testat allt, jag har kört på budgetmärken men ingen har varit "bra". Jag har testat elf's primer, som var ett skämt. Den tog slut så snabbt, och efter det testade jag en utav kick's egna primers som inte heller gör någon nytta. Så denna lilla goding för 100:- fick med hem. Behövde behövs en bra primer inför studenten och balen.
Färgen på läppstiftet heter "sin" och hur fin är den inte? Det är ett matt läppstift och hon i butiken tipsade mig om mac's lip-primer för matta läppstift. Ångrar inte det spontanköpet, jag har varit lite emot läpp-primers på grund av att jag mest känner att det bara är något onödigt som man lika gärna kan klara sig utan, men icke. Utan läpp-primern blir det lätt tort och kakigt på läpparna, men med primern går det på så bra och pigmenten förhöjs. Dessutom hjälper det läppstiftet att hålla längre, bra va?
 
 

Ett klyshigt inlägg om studenten

2015-05-16 @ 16:16:15 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Blev helt lyrisk när jag härom veckan kryssade i den sista to-do saken innan studenten. Denna listan satt jag i sängen och skrev någon dag i början av januari, när det låg ett fjuttigt snöfall över marken. Klumpen i halsen när jag listade ner varje sak blev större och större, hur ska man hinna detta, hur mycket kommer allt kosta, kommer jag ens komma fram till mål var några av de tiotusentals frågor som snurrade runt i mitt huvud. 12 saker som jag ska ordna, 12 som jag vet att jag måste bli klar med. Men i mellan-tiden har ett flertal saker tillkommit och i mina mobilanteckningar har jag knapat ihop säkert 15 små-listor med inköp, saker jag ska hinna med och möten jag inte får glömma.
 
Nu ska jag inte sväva ut i en flummig text, jag ska vara rakt på sak. Jag är där jag aldrig trodde jag skulle vara, mer än halva loppet är gjort och mållinjen syns i horrisonten, snart framme. Jag har bokat min kurs till hösten, jag har ett sommarjobb som väntar på mig och därtill fått 2 jobberbjudanden som jag fått tacka nej till vilket jag aldrig trodde. Jag som så länge väntat på att få ett jobb trodde jag var helt okapabel till att få det, men redan i Februari skrev jag under ett anställningskontrakt som timvikarie. Jag har jobbat igen idrotten jag missade i andra året på gymnasiet, och hur skönt är inte det? Jag har skrivit klart mitt gymnasiearbete, och jag har fått godkänt. 
 
Nu är det bara små-plocket kvar, de sista veckorna.
 
 
 
 
 

elfte maj

2015-05-11 @ 20:54:59 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Förgyller bloggen denna dag med en bild som beskrev min fredag ganska bra. Den bestod av timmar framför serien Arrow som jag börjat se igen efter flera månaders uppehåll. Så-himla-bra.
Det är måndag och många bra saker har hänt, på bara en dag. Fått en ros, varit på brevidgång på sommarjobbet, fått A i en kurs och en massvis med positiva saker, så trots att kroppen och sinnet är trött är jag nöjd med min insats. Och imorgon slutar jag redan 12.40, så himla skönt!!

kom ihåg att du är bra

2015-05-10 @ 16:50:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
▼idag känns söndagsångesten lite mer än vanligt. Veckan som kommer är fylld med nationella prov i Engelska 6, brevidgång på mitt kommande sommarjobb. Dessutom måste jag försöka bli klar med halvfärdiga saker som jag aldrig riktigt orkar ta mig tid att göra. Allting i mig är i ett enda virrvarr och jag behöver mest komma ihåg en del saker, plocka fram de små guldkornen och minnas hur långt jag kommit, och att allt kommer bli bra
Cassi, kom ihåg;
 
► du har sommarjobb, försök att inte oroa dig för inkomst
► gymnasiearbetet är inlämnat och klart
► studentkläder, balklänning, skor och accessoarer är fixat
► studenten är inte likamed arbetslöshet
► du behöver aldrig mer studera så vida du själv inte bestämmer dig för det
► söndagsångesten efter studenten kommer komma så sällan jämfört med nu
► du kan bygga upp ditt liv hur du vill
► du bevisade alla att du inte behövde gå om 2:an, och du är så jävla bra
► äntligen har du tagit igen allt du missade under sjukdomstiden!!
► du är gjort allt du kunnat, och ibland lite mer
► allt knasigt och oklart kommer redas ut tillslut
 
 

Bookmaker Sandwich

2015-05-09 @ 08:37:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Pappa är borta flera dagar i rad på grund av sitt jobb ibland och därav får han spendera nätter på hotell då han är överallt och ingenstans i hela Sverige i princip. Efter att ha varit bortrest berättade när han kom hem i torsdags att han hade ätit så god kvällsmat på hotellet han bodde på dessa dagarna som gått. Och igår gjorde vi vår egna oerhört amatöraktiga-men-ändå-aptitlig-och-fotogeniska-macka.
och den blev så himla god. Lite annorlunda recept då det innehöll pepparrotsvisp som jag nog aldrig riktigt smakat. Det påminde om någon slags peppar/ingefära liknande smak. Pappa gjorde även en dressing på dijon-senap och majonäs, så knasiga men goda kombinationer.
Hur gör man denna då? Du behöver:
Rostbröd
Kött (vi hade ryggbiff)
Sallad of any choise (vi tog basic tomat, gurka, blandsallad och rödlök för lite mer smak)
Pepparrotsvisp
Dijon-senap
Majonäs
(ev. någon annan dressing, går nog med vilken som helst)
Resten är upp till dig, tillaga så som du vill. Vi stekte köttet med pepparkrydda tills det var lite rosa i mitten kvar. Därefter la vi på brödet på grill-pannan till det blev krispigt. Ena sidan av brödet bredde jag med dijon och majonäsblandningen och andra sidan med pepparrotsvisp. Dela köttet i bitar eller lägg på helt, tillsammans med sallad och voilà!