två år sedan du fick vingar

2015-03-25 @ 13:46:00 | Permalink | Allmänt
Igår, den 24/3 var det två år sedan min mormor lämnade jorden och jag är stum. Två år, tjugofyra månader, sjuhundratrettio dagar sedan du fick vingar. Och det finns inget bättre sätt att beskrivade som jag gjorde för ett år sedan då jag skrev detta här:

" Ibland undrar jag om du kan se mig därifrån du nu är, om du vakar över de steg jag tar. Om du berömmer varje framsteg, ler åt varje lycko-stund, skrattar med mig när jag mår bra och sörjer med mig när jag är ledsen. Jag vill så gärna hoppas att det finns någon liten ljusglimt, något litet levande av just dig kvar någonstans i världen. Ibland undrar jag om du sett de framsteg jag tagit, hur jag trippat framåt och om du sett min resa tillbaka till livet. Om du är stolt, ledsen, arg, besviken eller kanske bara glad att allting ordnade upp sig tillslut.
 
När du försvann från livet så försvann en del av mig själv med dig, lyckan jag en gång hade tonades bort och jag kände att något i mig slocknade, någonting som funnits där som en trygghet i hela mitt liv försvann på en nanosekund. Hela jag lämnades med en tomhet som behövde fyllas ut, som jag trodde kunde fyllas ut med falsk lycka som bidrog till att jag därför tränade mig till plågor, svalt mig och pressade mig till det yttersta bara för att känna mig levande.
 
Ett år sedan, men tiden spelar ingen roll, för sorgen kommer jag alltid känna. Ett år sedan du försvann gör ingen skillnad egentligen, men man märker hur snabbt tiden faktiskt går. Man märker hur mycket som kan ske under ett års tid. 
 
Jag tände ett ljus för dig mormor, tänkte på dig. Men jag grät inte, jag mindes inte bilderna från de sista dagarna i ditt liv, då du mådde som sämst. Jag valde att minnas ditt skratt, lukten av det starka mint tuggummit du alltid tuggade, ekandet i trapphuset innan man kom upp till dig, de gånger du passade mig som liten och såg mig växa upp. Jag mindes den mormor jag ville minnas." 
 

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du berätta?:

Trackback