En veckas semester

2015-06-30 @ 16:13:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Som vissa kanske kommer ihåg var jag förra veckan i det soliga, härliga och varma Turkiet. Vi bodde på ett hotell ca 20 minuter ifrån Side-centrum och hade det ljuvligt i sju dagar. Njöt av all-inclusive drycker så som öl, vin osv. Dessutom all-inclusive mat. Balkonghäng, solande, drinkdrickande, badande och prutande var egentligen det hela vecka gick ut på. Jag har minimalt med bilder där ifrån, kameran glömdes på hotellrummet allt för många gånger och mobilen låg djupt begravd i väskan för att hindra den från att förstöras av havsvattnet, solen och liknande ting. Men några höjdpunkter fick jag på bild. 
bild 1 är från första dagen/eftermiddagen. Balkongen var olidlig i värmen men glad och nöjd med det mesta var vi alla. bild 2 är ifrån hotellrummet när jag posear i mina nya solglasögon från ginatricot.
bild 1 är andra dagen då vi firadespappas födelsedag med god middag ute på en restaurang vid havet. så gott!! bild 2 är ifrån en dag på stranden, bodde näst intill i min blommiga sarong. under de få stunder man pausade bad- och solandet med att äta eller ligga i skuggan.
bild 1 är första drinken i Turkiet, summertime var namnet på den och jag saknar den nu när jag är hemma, skulle behöva minst en sån varje dag för att fungera riktigt känns det som. vi beställde även in en vattenmelonsdrink på 4 personer under en kväll, tog nattdopp, sjöng till Måns Zelmerlöw's låt Heroes när den spelades på utestället vi var på. Spelade Yatzi under mellantimmarna och powernapade på eftermiddagarna. Bild 2 är från sista dagen då vi besökte ruinerna i Side.
 

ikväll åker jag

2015-06-21 @ 14:12:37 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Bra saker:
» midsommar firades med vin, släkt och världens finaste vänner
» jag har jobbat ihop en del pengar till nästa månad
» en stor tyngd har släppt från mina axlar sedan jag tog studenten
» jag har fått så oförskämt mycket kärlek på sista tiden
» det är juni månad, snart juli
» mina nya solglasögon
» att lönen kommer om bara några dagar
» laxtårta ♥
» inatt landar jag i Turkiet!!!

forlife

2015-06-18 @ 12:47:49 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Cancer är nog en utav de vidrigaste och sorgsna sjukdommarna som finns i min åsikt. Hit och dit ser man artiklar om att botemedlet är nära, om att man kommit på fler saker som bidrar till cancer, hur man förhindrar och ökar sina chanser att inte få cancer. Min käraste mormor gick bort pågrund av cancer och lämnade efter sig ett stort tomt hål här på jorden som ingen riktigt kunde fylla, och än idag är det tomt. Inte bara för mig och min familj, utan även alla andra som förlorat sina nära och kära på grund av den hemska sjukdommen. I tvåan under min gymnasietid skänkte vi en del av vår vinst på vårt UF företag till cancerfonder, och man kan bidra mycket mer än vad man tror.
Jag fick hem ett armband från forlife.nu's hemsida där texten lyder "zero cancer". Jag tycker det är en helt underbart bra present att ge till någon som kämpar mot cancern, blivit av med cancer eller har en närstående som gått bort av det. Man kan ge det till vem som helst egentligen, och skriva en lapp att de 100:- som armbandet kostade gick till cancerforskning.
http://www.forlife.nu är en hemsida som stödjer cancerforskning genom att sälja enkla och budskapsgivande armband. Inkomsten går till cancerforskning och försäljningen sker via e-handel samt vid större evenemang.
100:- kostar armbanden och 50:- kostar mobilskalen man kan köpa via deras e-handel. Gör skillnad du med!

sista student summeringen

2015-06-17 @ 09:51:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Nu är studenten förbi och jag kan stolt säga: fy fan vad jag är bra. Nu är måndagen efter här, jag summerar veckan lite lätt och kommer fram till att det inte varit många gånger då jag hängt läpp, glädjen har funnits där varje dag, genuin lycka genom sju dagar i rad är väl inte så illa?
Studentveckan påbörjades med skattjakt och hela klassen klädde ut sig till militärer, gjorde konstiga uppdrag och jag skrattade tills jag vek mig dubbel
Sedan var det karneval där jag inte har några kort ifrån, men det här är från dagen innan studenten. Förberedelser inför flaket och sprayburksfärg på händerna.
 
resultatet = inte så proffsigt, men vi använde oss utav bortförklaringen "vi kommer ta studenten varesej lakanen är fina eller fula"
på kvällen skrattade jag tillsammans med mina två favoriter, åt banan och kycklingpizza (första köpepizzan jag äter sedan mer än 2 år tillbaka).
sedan var det tillslut stuentdags!! glada och spralliga var vi hela högen exakt hela dagen och det bjöds på mycket gråt, många hårda kramar och skratt givetvis. Ord kan inte beskriva.

balen 2015

2015-06-16 @ 21:32:01 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Iförgår gick jag iklädd i den dyraste klänningen jag hittils ägt och kände mig mer eller mindre prinsess-lik hela kvällen. Jag sa säkert "vad fin du är" mer än vad jag någonsin sagt under en kväll förr och menade det till hundra procent, för alla så verkligen helt sagolika ut. Som ni kanske listat ut var jag på bal, blev uppvaktad och bortskämd av världens bästa baldejt. Ett så bra avslut på en fullspäckad vecka med student och andra bestyr, nu är det tomt, men minnena jag har från denna tiden är oförglömliga.
 

Inrednings fantasier

2015-06-15 @ 09:26:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
En utav mina pinterest boards går under namnet "inrednings fantasier". Jag är helt betagen utav gröna växter i ljusa stora fönster, benvita väggar, kopparfärgade detaljer och mycket mycket mer. Så jag tänkte visa er lite vad som gömmer sig i min board. ♥
Såhär ser den ut, om ni klickar er in på den här kan ni se att mycket är vitt och öppet, många gröna växter, bokhyllor, ljusslingor och rum med mysfaktor 2.0. Jag har svårt att inte pinna någon inredningsbild när jag kikar in på pinterest. Det är så rofyllt att komma bort och beundra andra saker än att vara fast i ens egna bubbla med tankar som skaver. Istället väljer jag att vila ögonen på saker som inspirerar, till bland annat ens framtida boende.
Jag är kär i lite större gröna växter, det gör allt i rummet så mycket bättre, speciellt när det rör sig om neutrala och ljusa färger som kan göra att rummet snabbt tappar intresse. Med klargröna växter blir allt mycket mer intressant, samt böcker som pryder bokhyllor på ett fint sätt som till höger.
Lampan på bilden ovan till vänster är bara: ♥♥♥ och den vita pläden på stolen lika så, jag har en sådan på mitt rum som jag fick i julklapp av världens finaste föräldrar, den kommer jag nog utan den minsta tvekan ta med mig när jag påbörjar ett nytt liv utavför mitt barndomshem. Tavlor som inte har för mycket motiv, som till höger ovan. Som är enkla, gärna blanda ramar i olika färger på vita väggar. Lakan i olika nyanser av grått eller beige.
Grönt, vitt, brunt och guld/koppar♥
 
 

student summering

2015-06-09 @ 16:21:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 Vad ska man tänka, vad ska man göra, vad ska man känna inför att avsluta ett kapitel i livet som man egentligen längtat efter sedan man fick första riktiga glostestet i mellanstadiet. 
 
Dagis;
Avdelningen jag gick på hette "Rosetten". Orangea lockar och runda kinder, vad jag minns var jag inget sorgset dagisbarn, inget sorgset barn överlag. Där upplevde jag min första avundsjuka, när en annan flicka visade upp sina nya regnstövlar med lila-blommigt mönster på för alla andra flickorna på avdelningen, och jag minns hur jag så gärna ville ha likadana.
 
Hemma ligger en gammal tavla i form av ett misslyckat konstverk som ska efterlikna mimmi-pigg som jag var så noggrann med. Jag minns hur jag gömde skalkarna på mackorna när dagisfröken inte såg för att jag avskydde dem, blev riven på kinden av en ett år äldra dagispojke och har kvar ett mindre synligt ärr.
 
Jag minns sanden i skorna från lekplatsen. Vi plockade röda vinbär i solen tills spannar blev fyllda och fingertopparna ljusröda och jag grimaserade av äckel när de gav oss nyponsoppa till mellanmål. 
 
Förskolan;
Åt äpple eller riskakor till fruktstunden på förmiddagen och bråkade jämnt om att få spela spel på den usla och även enda stationära datorn för hela klassen. Pinball, skelettet och andra över-pixlade favoritdatorspel vars namn jag glömt sedan länge tillbaka.
 
Ritade färgglada teckningar på vad jag gjort under helgen i min helgdagbok och skrev en otydlig och felstavad text om att jag badade på ugglebadet, lekte med leksaker eller hoppade studsmatta. Mitt orangea hår blev gradvis blondt och om somrarna prydde tusentals fräknar mina kinder.
 
Marinblå och neongrön var färgerna på min långklänning under en skolavslutning, jag gick nästan jämnt med håret i en snodd och tvingade mamma att klippa det till axlarna tillslut.
 
Träffade vänner som jag ännu inte släppt taget om, och som är mina allra finaste vänner idag. Stod i kö till den stora gungan som nästan alltid var ockuperad och älskade att gå i skolgårdslabyrinten.
 
Grundskolan;
På ett skolfoto har jag en svart-och grön randig tröja med cut-out's vid axlarna och som gick upp över halsen som en polotröja, jag tyckte det var världens häftigaste tröja medans majoriteten av omgivningen tyckte motsatsen. Pappa sov ofta på hotell på grund av sitt jobb och kom hem med säkert 15 marabou choklad som han köpt i hotell-lobbyn, och jag älskade det.
 
Jag var totalt nerkärad i choklad, och en pojke i min klass. Skickade en utriven lapp från mitt anteckningsblock med en text som löd "vill du bli ihop med mig" och utan minsta eftertanke kryssade han i nej-kolumnen direkt. Tvingade mig själv att testa ridning fastän jag inte tyckte om det
 
Älskade fotboll och fick jämt exem på smalbenen från fuktiga benskydd, tog mammas smink och exprementerade utan vidare bra resultat.
 
Högstadiet;
Började sexan och trodde som de flesta andra att jag ägde hela världen, nu var man vuxen och gick i samma korridorer som de som gick i nian, dock var man livrädd varje gång man befann sig i deras närhet.
 
På skolfotot har jag en svart slinga i luggen som jag tyckte var så cool, hade en stil som var utöver det vanliga vilket jag snabbt ändrade på och försökte passa in (som nästan alla försökte på den tiden). Skaffade lugg, puberteten var likamed den stereotypiska vresiga tonåringen man ser på film.
 
Jag trodde att jag var trotsigare än vad jag egentligen var då jag låtsades inte bry mig om mattetalen på lektionen, men vågade i själva verket aldrig skolka på riktigt. Blev pirrigt kär och skickade ett sms från min röda uppfällbara Sony Ericsson där det stod något i stil med "ska vi bli tsm?" och världen gick under när han på idrottslektionen samma vecka berättade att han inte var kär i mig tillbaka. 
 
Gick i svarta tights som jämt gick sönder för att man använde dem från måndag-söndag varje vecka. Det var mycket munktröja eller addidaskofta och mitt hår blev totalt sönderplattat. Fick mitt första riktiga förhållande, upptäckte löshåret och spenderade ca en timme varje morgon på att sätta i det innan skolan (utseendefixionen påbörjades redan då). Jag drack mig full på alkohol för första gången utomhus i åttan, endast på rödvin.
 
Nian var endast en lång väntan på att skolan skulle få sitt slut, gick på lektioner med noll motivation men lyckades bra ändå. Blev uttråkad av samma gamla ansikten varje dag, samma vidriga korridorer och samma idiotiska människor. På avslutningen grät jag inte som alla andra, jag var mest likgiltig och kände "tack tack tack för att detta är över".
 
Gymnasiet; 
Första dagen i gymnasiet: spräckte min mobil, hällde yoghurt över väskan och snubblade på sladden till hårfönen, allt det bara under morgonen. Ettan var skrämmande, tryggheten från att ha gått med samma skolkamrater i så många år innan var som bort blåst och att anpassa sig till helt nya ansikten var svårt.
 
Vänner som man trodde skulle finnas vid ens sida livet ut försvann tillslut, samtidigt som nya vänner kom in i ens liv. För att kort sammanfatta en sorgsen period: prestationsångest, vågade inte göra slut med min dåvarande pojkvän pågrund av att jag var rädd att bli ensam och rädd för att sakna. Mormor gick bort och jag utvecklade destruktiva beteenden under en kort kort tid. Var deprimerad och blev diagnotiserad med anorexi under första sommarlovet i gymnasiet som förövrigt har varit den hittils värsta tiden i mitt liv, då jag även gjorde slut med min pojvän efter 3 och ett halv år.
 
Tvåan i gymnasiet var som en käftsmäll och redan första dagen i skolan fick jag en panikattack i korridoren. Blev hemskickad och sov hela eftermiddagen och några veckor senare blev jag inskriven på mellanvården. (Om ni vill läsa mer om den tiden så kika under kategorin "ätstörningsrelaterat").
 
Kom sakta tillbaka till livet igen, efter ett tag började mötena på mellanvården minska och jag fördes sakta över till öppenvården. Jag tog igen skoluppgifter och fick berättat för mig att jag kanske måste gå om ett år i skolan. Jag träffade michael (som ni kan läsa om under kategorin "om kärleken").
 
Jag lärde känna otroligt många människor, fick ta emot så mycket pepp och kärlek att jag nästan sprack av lycka. Mycket tid gick åt oro och sorg, men också mycket åt lyckan till livet jag sakta men säkert tog tillbaka. I slutet av tvåan hade jag tagit igen en hel termin, och jag var stoltare över mig själv än någonsin förr. 
 
Trean, jag fick mitt första jobb och under trean har jag även utvecklat ett större intresse för kosmetik. Jag är gladare, mer självkontrollerad och kan känna äkta lycka. Skolvis så minns jag knappt trean. Trean flög förbi och veckorna har gått snabbare än jag någonsin upplevt förr.
 
Jag som alltid trott att sista året är det långsammaste, jag hade så fel. Jag är nog inte ensam om att vara förvirrad utöver hur allting försvunnit. Trean är de år i gymnasiet som jag minns minst, konstigt nog. Jag tror att det är på grund av att man befunnit sig i en bubbla, gått på rutin bara för att man är van. Men nu är det dags att avvänja sig, för det är nu det sista kapitlet i boken färdigläst.
 
Borden här hemma är dukade, första dagen på studentveckan har passerat och jag bara längtar till fredag, då är det min tur att ta studenten.
 
 

sommarkläder

2015-06-09 @ 09:25:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
△ ▼ jag tror aldrig jag varit så inspirerad och vågad som denna sommaren, min första hatt är införskaffad och långkjol + klänningar likaså. Denna sommaren är jag trött på jeansshorts, så-himla-tråkigt-och-uttjatat. Ska jag ha jeansshorts kommer nog det närmaste vara min byxdress från Monki som jag köpte förra sommaren. Och ska det vara shorts ska det vara mjuka, flowiga eller stilrena och chinos-liknande. Stickade är också fint! 
 
fashion-15
 
 Vid dagar där vädret är mulet kommer jag gå i slitna oversized jeans tillsammans med sandaler, om jag hittar ett par fina att införskaffa det vill säga (några tips?) dessa på bilden är så vackra! 
 
summer-15
 
Byxdress, hatt, ledig t-shirt, kuvertväska och sandaler. Mer behövs det inte sägas.
 
April
 
 När jag gjorde detta kollaget tänkte jag inte på att "kjolen" på denna bilden är en ihopknuten sweatshirt, men om det går så varför inte använda det som kjol? Ni förstår konceptet, midjekjol, luftig tröja och sneakers, för att göra det lite mindre ledigt kan man ha en kuvertväska till!
 

Inredningsdetaljer

2015-06-06 @ 10:16:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

home-15
 
 
home-15
Marmorbrickor, nyanser utav brunt blandat med belysning i koppar. Skrikigt gröna växter och vackert mönstrade kuddar. Totalförälskad i smådetaljer som detta, särskilt i de vackra borden i bilden ovan. Och hur fin är inte stolen? Längtar så innerligt efter att inreda mitt eget, jag har så mycket inspiration att jag inte vet var jag ska ta vägen. Mycket väldigt vackra detaljer i inredningen hittar jag på en så enkel sida som h&m's webbsida. Gå in på kategorien "home" och scrolla igenom deras utbud, väldigt väldigt billigt och helt fantastiskt fina ting. 
 

brännande sol och studentfirande

2015-06-05 @ 23:08:53 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 ☀ GRATTIS TILL ALLA SOM TAGIT STUDENTEN IDAG!! för min del blev det firande för mina guldklimpar som tog studenten. Solen sken så att det brände i kinderna, så att jag kunde använda kjol utan att frysa ETT ENDA DUGG. Glädjespridande studenter och trevligt sällskap, två glas vin kallskuret och rabarberpaj sedan staplade jag hem i kvällningen. Jag känner hur det börjar bubbla i min kropp nu, snart är dagen här, exakt en vecka kvar. En vecka fylld med bestyr, bara roliga och festliga påhitt och inga måsten. 
 
När jag kom hem från dagen upptäckte jag även att jag bränt mig på bröstkorgen, jag älskar ju första tecken på årstider. Jag förälskar mig i lövens färg på hösten, hoppar av glädje när första kramsnön kommer på vintern och njuter av vårdoften när naturen, blommor och gräs får nytt liv. Och självklart sommartecken, fräknar och brännande sol. Sån är jag.
 
Föresten hej!! nu är jag tillbaka på ett ungefär efter en behövlig paus från allt som har med sociala medier att göra. Men mer om det någon annan dag, ha det fint.