balans

2015-12-04 @ 19:25:07 | Permalink | Allmänt
Balans, det är så himla viktigt att hitta det men också så otroligt svårt. Med prestationsångest och höga förväntningar är det omöjligt att hitta den balansen som är hälsosam. Jag drog det till en så stor överdrift på alla sätt, på alla vis. Tårar rullade ner för mina kinder när jag inte fick högsta betyg i skolan, jag kom hem och satte mig med kudden mot kinden och blev kvar i samma position ca hela kvällen. Min strävan efter perfektion har alltid varit hög, alltid varit över förväntan och jag kan fortfarande gå upp över öronen med alla dessa måsten för att jag ska vara just den som jag vill vara. (eller den jag önskar att jag vore).
 
Att ge upp låter negativt, och så fort någonting låter negativt är det ett slags misslyckande. Men ibland måste en bara inse vad som är skillnaden mellan ett positivt uppgivande och ett negativt. Ja, att ge upp kan vara bra ibland. Att ge upp kan betyda att man gör det för ens eget bästa, för att man har vetskapen om att fullfölja inte kommer leda till någonting gott, eller att man i själva verket inte känner sig okej men situationen. 
 
Det är svårt för mig att ge upp någonting, jag ser det som ett misslyckande även fast det inte alltid behöver vara det. Att ge upp kan betyda så himla himla mycket, och man kan göra sig själv en så stor tjänst. Vi alla vet att det viktigaste är att må bra, oavsätt vad situationen gäller. Det tar tid innan man hittar sin egen balans, och ibland måste man må dåligt och vara med om några misslyckanden innan man inser när det är dags att ge upp. Ibland måste man gå hem och gråta några gånger innan man inser att "nu, idag ska jag göra någonting åt detta". Hur lång tid det än tar så kommer man till det stadiet, men när man väl kommer dit så vet man när det är dags. 
 
Oavsätt om det handlar om att ta hand om vänskap, det kan handla om strävan efter ett önskat utseende, det kan handla om att hitta de rätta jobbet, om att kämpa sig igenom alla möjliga ting. Men cassandra, glöm inte att du får ge upp (så länge det får dig att må bättre)
 

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du berätta?:

Trackback