Valborg

2015-04-30 @ 21:49:50 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
Idag har jag varit ledig och mest gått runt med en ska-jag-ska-jag-inte känsla över att ha en mer festlig valborg som de flesta har idag, men min kropp sa nej direkt. Varför ska man bege sig iväg när man egentligen inte har lust? Så jag gick upp i lugn och ro, åt frukost i sängen och nöjde mig mer än väl med en lång promenad efter det. Begav mig iväg mot staden och fick med mig strumpbyxor, och mötte upp min favorit för att sedan bege oss hem mot honom. Ett glas vin på altanen och efter det somnade jag i sängen av utmattning från imprincip ingenting? Vaknade av att ca hela min arm var utan känsel av att ha legat på den i en timma.
Resten av kvällen ägnades åt att umgås med hans familj, åkt bild medans solen gick ner och avslutade bilresan vid ett maj-bål. (kan det bli mer klyschigt). 
 
Annars då? livet är lite upp och lite ner men om jag ska vara ärlig så går det mest upp. Sommarjobb är ordnat, alla studentprylar är inköpta, saker och ting i studie-väg håller på att avslutas och jag har massvis med roligt att se fram emot. Dels ett cocktail party denna lördagen hos mitt favorit par.
 
Ha en fin kväll, ta hand om er!

Velvet teddy

2015-04-28 @ 16:08:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Blev ägare till världens finaste MAC läppstift för några timmar sedan. Färgen heter Velvet Teddy och är en nude/mauve/brun/rosa tonig färg. Är helt såld på detta.

Känslig som porslin, men det är okej

2015-04-28 @ 12:05:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
Jag hörde regnet som smattrade mot ett plastigt altantak igåreftermiddag och medans han satt mitt emot. Någonting känns i min hals och jag känner i mig själv hur någonting påbörjas, en process i kroppen startar, jag vet hur detta går till. Mitt hjärta bultar och utsöndrar större mängder blod till kroppen, det ser jag på mina händer där ådrorna sakta bildar små blåa utstickande linjer över handryggen. Luftrören täpper igen men jag andas lugnt än, jag vet att det är viktigt, att andas lugnt. Hundramiljoner tankar i virrvarr ovan, jag tänker på regnet och hur gärna jag vill att det ska sluta låta. Jag tänker på framtiden, jag tänker på drömmarna. Men tankarna hinner inte långt förän de avbryts av regnets smattrande, få-det-att-sluta.
 
Allt det händer i mig, utvändigt sitter jag tyst och säger "jag tror jag har ångest".
"varför då?"
"för att det regnar"
 
Ofarligt regn som gör ifrån sig ljud när det nuddar fönstrets kalla ytter-ruta när jag ligger i sängen brevid. Ofarligt regn som gör att en annars tyst altan låter som ett krig av ljud. Det får obehagliga känslor i mig att krypa till liv, livet kan gå från superbra till fullständigt kaotiskt utan att det ens hänt någonting speciellt. Det värsta är att jag inte vet varför det är såhär. Regn är en så onödig sak att få ångest över, likt när jag fick ångest över höga ljud, över att vara still för länge, eller över att jag har glömt någonting någonstans.
 
Med handen på hjärtat, jag visste knappt vad ångest var innan jag upptäckte det första gången för ca 2 och ett halvt år sedan. På något märkligtvis blev hela min personlighet förändrad, en stark och glad obrydd ung tonåring förvreds till en orolig, tankespridd och ångestladdad sådan. Jag minns hur jag avskydde mig själv och min ångest när den bubblade upp, löjligt tyckte jag. Jag var mer till freds med ångesten när den var befogad, som när jag fick panik-attaker, när jag mådde sämre eller när någonting hänt.
 
Vart vill jag komma? Ingenstans, jag vet att jag inte kan reda ut detta problemet idag eller imorgon. Jag vet helt enkelt inte varför min "löjliga" ångest dyker upp när det egentligen inte behövs. Men jag skäms inte längre, jag tycker inte illa om min ångest så som jag förr gjorde så intensivt. Jag ville då att ångesten bara skulle bort, bort, bort. Och självklart känner jag mig inte hundra procent till freds med ångesten än, men jag hatar den inte. Det är ju min kropps sätt att visa mig att någonting inte är helt rätt, jag finns, jag lever, jag känner, jag har ångest. Det är en del av livet, och det är okej.

Maria Nila

2015-04-26 @ 09:49:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Härom veckan fick jag hem produkter jag beställt från maria nila och som jag är taggad på att testa dessa!!
Jag har länge haft ett sug efter att påbörja balsam-metoden med tanke på alla kemikalier och uttorkande produkter man preppar håret med varje gång man klickar schampot i handflatan. Samtidigt har jag inte viljat börja med balsam-metoden med tanke på att håret tar tid att vänja sig vid den, vilket resulterar i att man går runt med halv flottigt hår ett bra tag (jag gjorde det iallafall när jag testade metoden för ca 2-3 år sedan). 
Men här är lite info om maria nilas produkter:
 
Schampo: Ett sulfat- och parabenfritt schampo för färgat hår som bygger upp, stärker hårets struktur och tillför glans. Granatäppleextrakt och Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.
 
Balsam: Ett utredande balsam för färgat hår som mjukgör, återfuktar och motverkar statisk elektricitet.
Granatäppleextrakt och Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.
 
Hårinpackning: En skonsam behandling för färgat hår som återfuktar, ger näring och ett silkesmjukt resultat. Granatäppleextrakt och Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.
 
 

tillåt dig själv att vara vacker fastän huvudet säger raka motsatsen

2015-04-25 @ 15:36:46 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
lördag och veckan som gått har varit ett utmärkt exempel på tur i oturen. Febern besökte mig i måndags och ett slags virus har härjat i min kropp sedan dess, huvudvärk, halsont, snuva och känslig hud har gjort att min vecka varit mindre aktiv. Jag har knappt känt en gnutta inspiration eller ork att kika in hit, jag har allra mest sökt mig till sängen då jag ständigt gått med ögonlock hängandes till knäväcken. Bättre har det inte blivit utav att jag vaknat runt fem-tiden varje morgon. Men några små glimtar av tur har skinit igenom det tjocka otursmoln som hängt över mig under veckan, och nu är lördagen kommen vilket innefattar hemmagjord lasagne & vänner som kommer på besök!!
 
Ha en fin lördag!
 

om hundra år är allting glömt

2015-04-20 @ 08:42:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 

Vad är ditt förhållande till tid?

jag är väl, som de allra flesta, ganska rädd för tiden. Hur snabbt det går och hur fort händelser passerar. Men jag är tidsrealist. Har du bestämt träff med mig klockan fem, då dyker jag upp klockan fem. Om väckarklockan ringer klockan sju, då kliver jag upp klockan sju – hur trött jag än må vara. Det har liksom bara blivit så.

 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

förmiddagen, när en har hela dagen framför sig och kan planera in vad man vill. Men också kvällen, den tiden då man faktiskt kan andas och pusta ut.

 

Vilken är det bästa veckodagen?

fredagar utan någon större tvekan, med tanke på att fredagar inte är en helgdag är man produktiv under förmiddagen och eftermiddagen för att sedan kunna göra vad man vill under kvällen/natten. Dessutom vet man att man (oftast) har två dagar fyllda med ledighet och roligare planor än på veckodagarna.

 

När går tiden som snabbast?

när jag är produktiv, när jag verkligen går in för någonting och fastnar. Antecknar läxor och inser att två timmar redan passerat, någon gång har jag upptäckt mig själv sitta och söka jobb i tre hela timmar. Men tiden går också fort när man är med de man tycker om, är man själv är det så lätt att tråkas ut och titta en gång extra på klockan, längta tills dagen är över.

 

När går tiden som långsammast?

 när man sitter en lördag/söndag eftermiddag och har ca noll planer eller ideér.

 

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

 på morgonen innan skolan brukar det ta ca 20 minuter, jag är väldigt ostressad när jag sminkar mig och det tar så himla lång tid med eyeliner. Om jag ska till större tillställningar kan jag sitta i ca 40 minuter, mest för att jag är så varsam och noga. Dessutom sitter jag med datorn brevid och tittar på youtube, serier osv.

 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?

åh det vet jag inte, kanske åttio-sjuttiotalet? mest pga så fruktansvärt coola klädstilar

 

Äter du fort eller sakta?

ibland sakta, ibland snabbt. Beror på om jag har några planer, jag gillar att njuta av mat så jag äter helst i lugn och ro.

 

Vad gillar du mest att lägga tid på?

 hitta på äventyr, gå och handla kläder/kosmetika, skriva långa bra texter, dricka vin och dansa med vännerna, att titta på en film jag oftast somnar till med min favorit en vardagskväll.

 
 

Vad gillar du minst att lägga tid på?

 det skulle nog vara skolan, jag är fruktansvärt trött på den. Men snart, snart, snart är den tiden förbi.

 

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?

allt ifrån 21 till 23

 

Ditt längsta förhållande?


cirka tre och ett halvt år

 

Vad är den längsta perioden du varit singel?

det måste ha varit under tiden innan mitt tre och ett halv åriga förhållande, dvs flera år. Men annars i mellan det och mitt nuvarande förhållande är tidsskildnaden ca tre månader kanske?

 

Vad skulle du gärna haft mer tid till?

fotografera, skriva, träffa alla vänner man hela tiden lovar att träffa men som man aldrig gör. Och så fort man tror man kan träffas så är den andra upptagen

 

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

 pussade på michael 

 

Vad gör du om tre timmar?

jag tippar på att jag ligger i min säng och scrollar på pinterest

 

Var ser du dig själv om tio år?

jag vet inte riktigt vad jag ska tro, men jag kan lista några få punkter på vad jag vill ska ha hänt om tio år:


jag vill ha hittat ett dröm jobb

utvecklat mitt skrivande

gått en utbildning som jag verkligen älskat

är kär, frisk och mår bra

 

 


Nittonde April

2015-04-19 @ 11:37:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
Bjuder på lite pussbilder från en kväll för ett tag sedan, slitna och trötta.
Idag åker min favorit till Tjeckien och kommer hem på fredag veckan som kommer, fyra dagar är inte så mycket tänker man. Men fyra dagar utan någon som ringer på kvällen, får en att skratta och lugnar en om man har ångest över något löjligt töntigt så som det brukar vara, det gör att saknade redan gror lite. Han är så bra.

Planer om resor, framtidstankar och allt det där som är lika med ångest

2015-04-16 @ 20:27:52 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Efter en hel veckas frånvaro (om inte mer) så har jag en enda ursäkt i form av att livet gått före, totalt denna gång. Jag sprängs nästan av planer som trycker i huvudet, saker som ska bestämmas och göras men också planer inför kommande tider. Jag är mest så upprymd men samtidigt slutkörd på samma gång. Upprymd över att att ha bokat en resa till Turkiet efter studenten med familj + två helt underbara människor. Slutkörd på grund av nationella proven som börjat komma, alla dessa kurser som har sina avslutningsmoment och efter att ha gått på två arbetsintervjuer under en och samma vecka. Nu tar jag helg imorgon efter praktiken och säger hejdå till min favorit som åker till Tjeckien i en veckas tid. 

nya favoriter

2015-04-10 @ 09:56:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Tidigare i veckan berättade jag att jag fått hem min naked 3 palett från Urban Decay. Jag skulle egentligen köpt denna på Sephora när jag var där förra onsdagen, men den fanns inte där. Dock fick jag tag på en läppenna från makeup forever som nog är en av de bästa läppennorna jag någonsin ägt.
 
Men även en ny foundation som jag fick upp ögonen för senast jag var inne på Sephora. Make Up Forever HD foundation, en dyr rackare men väl värt pengarna. Jag har länge kört på fulltäckande foundations, sådanna som är ganska tjocka och krämiga men märkt att det lägger sig i linjer, i porer och diverse. Allt ser mest bara kakigt och tjockt ut på huden. Med denna foundation kan man "bygga upp" en täckande foundation genom att ta fler lager. Och om man känner för det bara ha ett lager (som även är väldigt täckande men inte heltäckande).
 
För att förklara det lättast: den täcker mina skavanker och röda parier, men man ser igenom mina fräknar en gnutta. 380:- kostar foundationen men den är väl värt det för min del eftersom formulan är enastående.
Naked 3 paletten kostade 450:- och många kanske tycker att det är dyrt. Men en bra ögonskugga kan ligga runt 100-150:- om man vill ha en bra. Och genom att köpa denna paletten får man 12 skuggor för 450 och att de dessutom är väldigt högpigmenterande och långvarande. 
 

nionde april

2015-04-09 @ 18:55:22 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Bra saker:
» läst på inför nationella i Svenska
» en bokad frisörtid (!!!)
» naked 3 paletten
» att jag troligtvis får ännu ett paket på posten imorgon
» DKNY's parfym "My NY edP"
» att åka beach-buggy 
» pappas duntäcke som jag beslagtagit i en hel vecka
» att vi ska boka utlandsresa imorgon
» jag passade attans bra i h&m's svarta sol-hatt, måste ha
» att jag hann träffa mina kära vänner under lovet
» sola på en filt klockan 4 på eftermiddagen
» pappa har skaffat spotifypremium (offlinelista here I come)
» mina fräknar
» kvällsljuset