Den sista oktoberdagen

2014-10-31 @ 11:42:46 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
Höstkylan biter i kinderna, gör gräset stelt om mornarna. Får en att önska att man kunde ha tre par byxor på sig utan att det skulle sett konstigt ut, får en att ta på sig den där extra tröjan som annars inte riktigt har behövts under jackan.
 
Men det är fint, att vandra på morgonen och se dimman i horrisonten, kliva på krispiga och stela löv och att känna hur den stora luvan och halsduken blir ens räddare i nöden. November är bakom hörnet, höstlovet går mot slutet och i samma takt som kylan tränger sig på blir allting runtomkring mörkare.
 
Jag tar vara på den kalla hösten, för det är stunden precis innan allting runtom dör. Jag njuter av att det ännu är ljust klockan fyra på eftermiddagen, jag njuter av att alla löven än inte ligger på marken, och jag njuter av att man ännu kan se det gröna gräset. Försöker få tillvaron att se mindre misserabel ut än vad den egentligen är, i hopp om att få tankarna bort från allt som gör ont.
 
 

En ny jacka

2014-10-28 @ 16:09:08 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Spenderade en hel förmiddag tillsammans med min mamma och bror i det ständigt sökandet efter en jacka som jag kan använda nu när kylan tränger sig på. Hem kom jag vid tre tiden med en jacka, en halsduk och en foundation rikare (dvs lite för mycket pengar fattigare). Men det gjorde inte mig så mycket med tanke på att jag faktiskt fick det jag kom dit för att få, en jacka! 
Här har vi en bild som jag knäppte ute på trädgården för någon timma sedan. En grå, världsfin och mysig höst/vinter jacka som tål att ha tjockare tröjor undertill. Och tursamt nog hittade jag denna i den allra första affären jag klev in i, det vill säga: Zara. 
799:- gick denna lös på och det var inte alldeles för farligt om jag får säga det själv. Jag trivs som fisken i vattnet i denna och det är inte vad jag har haft förr.
Den har också en luva som man kan ta av när man känner för det. 
 
 

Fråga om framtidsplaner

2014-10-27 @ 16:52:46 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej! Så fin blogg! Undrar vart du har praktik och vad dina framtidsplaner är? Kram
 
Hej på dig, vad glad jag blir av att höra att du tycker om min blogg, känns fint!
Jag har just nu praktik på Sparbanken Skåne i Hässleholm. 
Att tänka på framtiden får min kropp att både pirra av förväntan och skaka av skräck. Det finns så många val, det finns så många drömmar, det finns så mycket tid och det finns så lite tid. Jag har aldrig riktigt haft en bestående dröm sedan lång tid tillbaka, en riktig längtan efter en framtidsplan (jobb syftar jag på i första hand). Jag är en människa som gärna påbörjar någonting men har svåritheter att avsluta det, jag klarar inte av rastlöshet och jag klarar inte av spända förhållanden. Jag vill ha en framtid som är aktiv, rolig, spännande och allt som de flesta andra drömmer om. 
 
Jag har länge älskat att fotografera, men det är ingenting jag hade velat ha som ett "jobb" i form av framtidsplan. Fotograferandet ska (måste) finnas i mitt liv i framtiden, men inte som mitt jobb. Jobb är fyra bokstäver sprängfyllda med måsten, stress och prestationsångest. Jag står fast vid det att jag inte har den blekaste aning om vad mina framtidsplaner innebär. Men någonting som kanske kan vara en ledtråd på vägen är:
 
Jag vill resa, jag vill se mer utav världen än bara sverige
Jag vill fördjupa mig i psykologi, kanske i framtiden hjälpa andra som drabbats av samma sjukdom som jag
Jag vill kunna utvecka mig, inte stanna kvar i samma mönster i flera år
Jag vill utveckla mitt skrivande, skriva artiklar för en tidning, eller om egot växer: kanske en bok
Jag vill få så mycket utav mitt liv som möjligt
 

Summering av stressveckan 2.0

2014-10-25 @ 17:55:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Tiden har varit knapp den senaste tiden och jag har under veckans gång tillbringat majoriteten av min tid sittandes på skolbänken eller på min praktik. Utöver det har jag tillsammans med min bror passat huset då mamma och pappa befunnit sig i ett varmare land. Vad har hunnit hända under veckan egentligen? Summan av kardemumman:
♥ Haft körlektion och kommit långt med körkortsstudierna
♥ Haft en av 10 idrottsprövningar utöver skoltid
♥ Slutat sent 6 dagar i rad
♥ Fått hem ett sprillans nytt kamera objektiv som jag ä-l-s-k-a-r
♥ Åkt bil och skrik-sjungit till elvis låtar med världens finaste vänner 
♥ Haft fullt upp på praktiken
♥ Fått hem en maskeraddräkt (!!)
♥ Spenderat torsdagsnatten med subway-kvällsmat och världsfint sällskap
♥ Jobbat på praktiken denna långlördag
 
Ikväll kommer mamma och pappa hem, och resten av veckan är det höstlov, och bloggningen kan få en chans nu när alla måsten minskas. Ett lov som inte kunnat komma mer lägligt än nu. 
 
 
 
 
 
 

Summering av tisdagen

2014-10-22 @ 08:35:14 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Min gårdag var såhär mysig då jag om-möblerat en gnutta. Har en del planer till rummet, planer som består av färg, ljusslingor och genomskinligt tyg. Men åter till gårdagen:
Efter en lång regnig tisdag bestående av skola, föreläsning, brandutryckning och idrottsprövning resulterade det i att en trött Cassandra cyklade hem vid halv 6 tiden, alldeles utpumpad och matt innanför pannbenet. Resten av kvällen ägnades åt en regnig och mörk promenad för att lätta tankebanorna, en god kvällsmat och körkortsstudier. 
En bra sak som hände igår var att jag fick besked om ett paket jag ska hämta ut idag, så peppigt! Och något ännu mer peppande är att min fina vän tog sitt körkort igår, det firas ikväll med en tur till en snabbmatskedja tillsammans. Efter det stannar kanske mina två favoriter över natten, det behövs.

Ha en fin onsdag!


En bok

2014-10-20 @ 14:44:47 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Måndag, en helvecka utan mamma och pappa tillhands då de tog sig friheten att gotta sig på gran canaria med mina underbara farföräldrar. Kramades hejdå halv fem på morgonen och fällde någon tår därefter. Lördagskvällen spenderades med en av världens bästa vänner, vi åt god kvällsmat, satt med filtar och pratade om allting man kan komma på mellan himmel och jord på altanen och sedan knaprade vi på frukter (gjorde misstaget att äta så mycket ananas att vår tunga började svida). Efter hennes visit spenderade jag resten av natten ensam.
Gårdagen bjöd på mindre roliga påfrestningar, men nog om det. Nu är det måndag och jag for till skolan men åkte hem efter halva dagen. Hann åtminstånde med att låna en bok till Engelska lektionerna, och jag hittade the vampire diaries böckerna och kände mest "jaaaaaaaaaa!!" 
Kom hem och läste ett x antal kapitel innan jag bestämde mig för att ta tag i körkortsstuderandet som fått ligga på hyllan ett tag nu. Jag försöker mitt allra bästa med att också ladda krafterna inför denna pinande plågande vecka. Sena dagar, möten, bokningar, praktik till sena kvällar och lördagsjobb. Bollarna i luften verkar bara bli fler och fler, men jag roar mig på tanken att lovet är ett stenkast här ifrån. Nästa vecka kommer höstlovet, håll ut.
 

Smink-rutinen

2014-10-18 @ 13:49:09 | Permalink | Kreativt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag har fått in en andel frågor angående hur jag sminkar mig för att få till mina ögonbryn, vilket läppstift jag använer eller hur jag gör med diverse smink produkter. Vilka jag använder och vilka jag rekommenderar. Detta är en sysselsättning som jag alltid älskat, sedan jag var liten och tog smink från mammas sminkväska och målade läppstift och de mest bisarra ögonskuggefärgerna på mig själv och mina kusiner. Med åren utvecklades ett intresse, i samband med ett dåligt självförtroende och behovet av att hela tiden förändra sig själv pågrund av otillräckligheten som grodde i mig blev detta ett intresse som jag blivit (om jag får säga det själv) ganska kunnig om.
Innan jag tar på mig smink förbereder jag det med en kall ansiktstvätt, då jag inte använder mig utav starka produkter då dessa kan öppna porerna, och när man sminkar sig vill man försöka undvika att det tränger sig in i porerna med tanke på att det förebygger pormaskar eller finnar. Därför blir det ingen ansiktsskrubb, bara gammalt hederligt iskallt kranvatten på ansiktet och sedan baddande med en handduk. Efter det kan det hända att jag tar några droppar av ett oliv-scerum som är bra för att pigga upp trött hud. Sedan ger jag mig på den berömda fuktkrämen från nivea (en kräm som passar allt och alla, nivea är så bra). Och en klick ögonscerum från nivea lika så, dels för att huden inte ska bli torr och dels för att försöka fylla igen rynkor någolunda innan jag använder mig utav denna produkten ovan, en primer från Elf. Denna har jag dock bara haft i ett x antal dagar då jag var i behov av en nu primer och ville testa på ett nytt relativt billigt märke. Hittills har den gjort "som den ska" men inga underverk har skett. Tidigare har jag haft Smashbox's primer "photofinished" och den har haft ca samma effekt som denna! Primern tar du i hela ansiktet och smörjar in som en fuktkräm. Varför primer? Jo, för att sminket ska hålla, porer täpps igen av något harmlöst istället för foundation och linjer suddas ut lite mer än om du inte hade haft en primer. 
Denna foundation applicerar jag efter att primern har torkat till sig. Jag applicerar den med en foundationborste och inte med mina fingrar, då fingrar kan tillföra smuts till ansiktet. Jag tar ett tunt lager av denna som är från Make up store, en matt foundation i färgen "Milk" för min ljusa hy. Denna har jag använt i ca 2 år i streck och hittills har den inte svikit mig, dessvärre hade jag velat testa en annan, för jag känner än att jag inte hittat den perfekta foundationen än. Men denna är underbar änsålänge! 
Den har dock sitt pris på 250:-. Men med rätt användning håller den ca 3 månader eller mer. Den har en trög koncistens som arbetas in i huden lätt, en foundation som inte känns så rinnig och kletig.
Nu tar jag fram ringfingret och duttar en klick av L´oreal's Lumi Concealer undere mina ögon för att ljusa upp, även en del på näsryggen och T-zoonen. (området mellan dina ögonbryn och lite uppåt. Allt detta för att dölja mörka cirklar och för att ljusa upp partier jag vill ljusa upp. Anledningen till att jag använer fingret här är för att om din concealer blir varmare (med hjälp av fingerkontakt) är det lättare att dutta/massera in den i huden jämnt så att det inte lägger sig som ett lager under ögonen.
Efter det kör jag på Make up stors trogna concealer som innehåller tre väldigt pigmenterade och vaxliknande concealrar. Den röda för att motverka blåa partier (påsar under ögonen, vener), den gula för att motverka röda partier (finnar, irriterade områden) och den neutrala beiga färgen för att sudda ut och korregera så att färgerna inte blir för gula eller röda. Denna tar jag runt näsvingarna och på finnar. Mitt råd här är att inte använda denna concealer under ögonen, för att jag upplever den som "kakig" och för mycket. Dock rekomenderar jag denna för att korregera linjer runt ögonbrynen (om du vill ha en skarp finish) eller till att pensla över ett misstag du gjort, med tanke på att pigmenten är så starka täcker denna de flesta snesteg.
Detta är en gudagåva. Anastasia Contour Kit. En produkt jag önskade mig och fick under min födelsedag, en produkt som räddar livlösa trötta ansikten. Och som dessvärre kostar 500:-. Men jag kan lugnt säga att om du vill ha dimension i ditt ansikte istället för att det ska se så platt ut, då är denna en självklarhet.
Såhär ser den ut innuti. Med uttagbara palletter i olika färger. Den nedersta i mitten använder jag för att framhäva käke, kindben och näsa. Den i mitten där uppe använder jag som en highliter, som är till för att ljusa upp partier. (under ögonen, t-zoonen, hakan, näsryggen). De andra varrierar jag med i behov av hur mycket effekt jag vill ha. Dessa palletter är oerhört pigmenterade och lite går lång väg om man säger så. Produkten håller hela dagen och har fått mitt ansikte att se med livfult ut. Den högra ljusa palletten på bilden har ett skimmer i sig, bilden gör inte paletterna någon riktig rättvisa.
Sedan tar jag ibland ett puder som jag nätt för över områden som tenderar till att bli oljiga under dagen, pudrar på  ett ynkligt lager med rouge och går över till ögonbrynen. Jag använder h&m's brynpensel, som för övrigt är både den billigaste och bästa ögonbrynspensel jag ägt hittills. Med den fyller jag i mina bryn (efter flera års träning har jag lärt mig hur man gör det rätt). Sedan tar jag en concealer och drar längs kanterna av där jag målat för att ta bort eventuella misstag och för att göra linjen skarpare.
Denna mascaran är dyr, men gudomligt bra och tyvärr snart slut. Med den penslar jag ca två till tre försiktiga gånger på mina ögonfransar, både övre och undre.
Denna (egentligen halvdåliga) eyelinern gör jag därefter en "cateye" med. Det vill säga en lite tjockare linje på fransraden som sedan mynnar ut längs ögonvrån som en spets, de flesta vet vad jag talar om. Denna eyelinern är delvis bra för att den är vattenfast, men mer åt det dåliga hållet då den är svår att göra någonting åt utan att använda tops, vatten, tvål och concealer för att rätta till ett misstag med den. Dessutom blir denna eyelinern ganska torr och jag ska definitivt införskaffa en nu, men en eyeliner ingår nästan alltid i min sminkrutin.
Efter det kan jag ta denna mörkbruna ögonskugga längsgloblinjen på ögonlocken för att intensifiera mina ögon. 
Jag kan om jag vill vara mer festlig eller ha en mer mörk och pigmenterad färg på ögonen ta en av Make up stores microskugga, i detta fallet färgen "deadly". En dyr peng för en skugga, men:
Den håller, den har starka pigment och är alldeles underbart lättarbetad. Jag har haft denna i ca 2-3 år nu och den ser inte ut att ta slut på ett bra tag till!
Slut finishen är mitt läppstift, har ni märkt när jag burit det mörka vinröda läppstiftet? Det är iallafall denna jag bär och den kommer från Maxffactor, och denna kollektion kallas "lipfinity". Den håller i mer än ett dygn och när man vill ha bort den får man nästan gnugga med varmt vatten och en handduk. Säg hejdå till smetit läppstift som kladdar av sig, lipfinity är det bästa mest hållbara läppstift jag haft. Det enda negativa är att man lätt kan se torr ut om läpparna (med tanke på att färgen man målar torkar in i huden) och då måste man vara noga med att måla till med sitt medkommande genomskinliga läppsylliknande stift. 
 
Detta var mer eller mindre min rutin, någonting jag har när jag ska vara lite extra ät andra ögonskuggor, mer intensiva färger och diverse. Nu har ni äntligen fått ta del av det, hoppas det gav bra svar på en del frågor!
 
 
 
 
 
 

fem centimetrar hamnade på frisörsgolvet

2014-10-16 @ 19:44:42 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Igår åkte ca 5 cm av mitt hår bort och hamnade på frisörsgolvet på Headwig i hässleholm. Den gul/orangea tonen som mitt hår har en tendens att få blev åt det kallare blondare hållet med ljusa slingor i folie och en kall toning. Efter att ha tagit mod till sig efter ca 2-3 års tid utan drastiska åtgärder var det dags. Det slitna, ojämna och hackiga topparna skulle bort. Jag nöjde mig med en jämn klippning, utan uppklippning eller något mer avancerat. Och sådan befrielse att låta topparna hållas friska och fina, på bilden ser ni på ett ungefär hur klippningen blev. Nu väntas bara en vårdande framtid för mitt stackars hår, omega 3 tabletter är inköpta och jag försöker låta håret vara till maxgränsen är nådd. Känns som en nystart, känns bra.
 

efterskotts firande

2014-10-14 @ 16:38:36 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Såhär såg min lördagskväll ut. Med världens mest fantastiska lasange till mat, en god pannacotta till efterrätt och en del alkoholintag. Mina världsfina vänner hade ordnat en "överraskningsfest" i efterskott (som mer eller mindre inte var en direkt överraskning då jag nästa luskat ut allt). Hur varm i hjärtat blir man inte av detta sällskapet?
Efter några timmars hemmafest vankades det äventyr ut mot Helsingborg, där det tyvärr hände en del tråkigheter och kvällen slutade inte som tänkt. Men trots tråkigheter och småtårar blev jag hur nöjd som helst, och hur de trots allt dåligt ändå försökte göra kvällen så bra som möjligt i efterhand. Dessa är mer än guld värda. ♥

Lite frågor och lite svar

2014-10-13 @ 10:18:11 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hur gör du de dagarna du mår lite "sämre" om man säger så? Eller de stunderna där du inte mår så bra? För det kommer några sådana stunder om dagen och jag vet inte vad jag ska göra överhuvudtaget, jag får bara panikångest i några timmar och känner mig vilse.. :( Kram!

Jag försöker mitt bästa med att uthärda dagen. Försöka tänka att imorgon kommer en ny bättre dag, och att allting kanske inte är så dåligt som man för stunden kanske tror. Jag tror att logiskt tänkande är allra bäst i situationer som dessa, oavsätt vad man än mår dåligt över. Som jag skrev i min må-bra lista, försök göra allting så fint för dig själv som möjligt. Vårda dig själv och ge dig själv så mycket uppmärksamhet du bara kan. Mindfullness är svårt i situationer då man har panik eller ångest, det är svårt att försöka se i nuet eftersom man väldigt gärna grubblar på framtid eller förflutet. Men försök att uthärda och vårda dig själv, det är mitt allra bästa tips. Tänk "hälsan går före allt annat".

 

Har du ett matschema du kan dela med dig av? För viktuppgång.

Jag gick/går på matschema. Och mitt matschema nu är väl mer fritt och mer för att hålla min vikt och inte gå ner. Mitt matschema förr var för att gå upp ca ett halv kilo om veckan. I det matschemat ingick det att jag inte fick gå mer än 6-10 minuter varje dag (vilket innebar ingen skola, ingen träning, inga promenader eller aktiviteter). Min mamma fick skjutsa mig vart jag än skulle och allt detta för att jag skulle gå upp i vikt. Det matschemat jag gick på då gick såhär:

 

Frukost: En macka med smör + pålägg med 1 portion gröt med mjölk eller 2 ½ dl fil med 1 dl müsli

Förmiddagsfika: En macka med smör och pålägg/smoothie/2 knäckemackor med smör och pålägg eller annat mellanmål (en kanelbulle, en chokladkaka är också alternativ)

Lunch: Enligt tallriksmodellen, grönsaker, kolhydrater, protein och fett

Eftermiddagsfika: Samma som förmiddagsfika

Middag: Samma som lunch

Kvällsfika: samma som för/eftermiddagsfika

 

Men det är olika för varje person, detta + inga aktiviteter eller promenader var det jag behövde. Vissa har bättre/mindre bra ämnesomsättning. Och vill man ha ett matschema är det nog viktigt att ta kontakt med någon som kan sådant bättre än jag, ta kontakt med bup eller med en ätstörningsklenik som kan sin sak och som kan ge dig det bästa matschemat för just dig !