Tanketortyr

2014-11-04 @ 18:24:31 | Permalink | Allmänt
Ibland är dagens tjugofyra timmar alldeles för lite för att mitt hjärta ska hinna med. För att själen hinner jogga ikapp, för kort tid för att tankar ska kunna redas ut helt, för kort tid för att hinna knyta upp alla känsloknutar som livet ständigt bidrar till. Dagarna flyr förbi och jag förundras (avundar) de människor som kan somna om natten utan att behöva känna ångestklumpen svullna i halsgropen. Jag avundar dessa människor, för jag behöver en del av den gåvan i mitt liv.
 
Att be mig att sluta tänka så mycket som jag oturligt nog gör, det är i liknelse med att be någon att sluta andas med den häftigt anfådda andningen efter ett intensivt intervall-pass. Något i liknelse med att be någon sluta andas över huvud taget.
 
Vissa berättar att det är bra att vara en tänkare, att det är en slags bra egenskap: att kunna tänka steget längre, se möjligheter och spela upp scener innanför pannbenet. Jag skulle hellre vilja se det som en förbannelse, för att lägga sig om kvällarna och spela upp scen efter scen av livshändelser i huvudet tär på en. Det är som att utföra en slags psykisk tortyr på en själv utan att veta hur man ska göra för att få det att sluta. 
 
Det kan driva mig till vansinne.
 
 

Kommentarer
Postat av: pappa

Min älskade lilla kattprincessa. Jag hoppas du vet att du kan ALLTID komma till oss om det är något så om det är mitt i natten eller närsom. Vi finns här föralltid 25 timmar om dygnet. Bara du talar om för oss när dina tankar löper amok så kan vi hjälpas åt att sortera dom och kasta bort dom dåliga. Du och din bror är det finaste vi har och vi älskar er villkorslöst. Jag vet att du blir bättre o bättre på och hantera detta och jag vet att du är stark och envis. Men vi ska greja detta också precis som allt annat. Så länge vi håller oss på den upplysta stigen. Vi finns här föralltid för dig. Pappa

2014-11-04 @ 20:03:31
Postat av: Dejan simonovic

Härlig höstbild

2014-11-11 @ 10:48:57
URL: http://Julenstid.blogg.se
Postat av: Isabelle L. Thörner

Känner igen mig i det du skriver, jag tänker (och övertänker) varje kväll tills jag somnar av utmattning. Det är skitjobbigt, men försök vända tankarna till endast positiva, försök tänka glada tankar så blir det lättare att somna. Lättare sagt än gjort, jag vet. Var stark, kram♥

2014-11-11 @ 11:09:43
URL: http://rakkurva.com/

Vad har du på hjärtat?:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du berätta?:

Trackback