Svar: matschema

2014-03-09 @ 17:22:00 | Permalink | Allmänt
En liten sak jag undrar också (du behöver absolut inte svara på det om du inte vill), äter du utifrån ett matschema? 

Kram

Jag fick denna kommentar tidigare idag angående om jag äter enligt ett matschema. Och svaret på den frågan är ja, jag äter enligt mitt matschema som jag fick när jag gick på mellanvården i kristianstad som lyder att jag ska äta sex gånger om dagen. Vilket innebär frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, kvällsmat, mellanmål och det kan vara på både gott och ont.
 
Ett matschema innebär mycket tvång, mycket tankar kring att inte äta mindre än vad som står där (och definitivt inte mer). Om det kan gälla så lite som ett bett av en macka, en frukt mer eller ett glas mjölk mer än vad som står på schemat kan det framkalla en enorm ångest, och en väldans massor utav tankar. 
 
En del dagar är inte den andra lika och det är en sak som jag fortfarande måste jobba med, jag har svårigheter med att äta när jag är hungrig om jag följer ett matschema där det står att jag ska äta lunch klockan 12, så vill jag allra helst inte äta tidigare eller senare. Det är en tvångstanke som har gjutit sig fast i min hjärna som är svår att bearbeta bort. 
 
Men till en stor mån är det en bra påminnelse om vad man faktiskt behöver. Är jag inte hungrig på morgonen innan du ska till skolan äter jag ändå frukost enligt mitt matschema, eftersom jag vet att det behövs för att orka med. Det är en hjälp att inse, du behöver fylla på vid en viss tid för att inte få för lågt blodsocker. Det håller humör och koncentration uppe. Dessvärre har min kropp vant sig vid mattiderna och den säger automatiskt ifrån att den behöver mat då den brukar få mat, vilket också kan vara både bra och dåligt.
 
Och för att poängtera så äter jag nu för att hålla min vikt, inte gå ner eller upp. Detta matschemat är precis vad jag kan äta för att stanna på min vikt, sedan är ett hekto mer eller mindre inget att dalta om. Ett toalettbesök gör något hekto, dricker du ett glas vatten gör det lite med vikten. 
 
Tack för frågan!

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du berätta?:

Trackback