Behöver bara brista

2014-06-30 @ 18:43:22 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Ensam, det var jag och då skulle det vara perfekt. Tid till mig, och bara mig, tid för att låta allt brista. Låta tårar flöda och ventilera systemet som sedan ett tag nu varit som igenpluggat. Jag går runt som ett åskmoln, bara väntandes på att kunna braka ner i ösregn över allt i min väg. Jag satte mig i sängen och tänkte "nu, nu är det dags". Men ingenting, tomhet. Att ligga och titta rakt upp i taket veta att någonting är fel, att någonting inte står rätt till. Hela tiden känna känslan av att vilja ligg-gråta-hysteriskt tills ögonen svullnar upp och inte bry sig om någonting annat för att känslan av att släppa taget om alla känslor som annars hålls tillbaka är för övervinnande och befriande. Men istället blev jag kvarliggandes med en ångest som hela tiden växer i mig, ligger kvar och blir nästan klaustrofobisk i min egen kropp. Och det svåraste är att jag har inte överhuvud taget någon aning om varför, det enda jag vet är att jag inte vill må som jag gör nu. Det kryper i mig och jag vill bara åla mig ur mitt egna skinn med jämna mellanrum bara för att kunna få en paus från allt kaoserande som pågår inom mig, en tickande bomb, en aktiv vulkan. Behöver luft, behöver känna någon form av frihetskänsla om det så bara är för några minuter, behöver någonting att glädjas lite extra åt. Någonting som får kroppen och sinnet distraherat. Men mest av allt behöver jag bara brista.

Söndags-fiske

2014-06-27 @ 16:54:59 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
En lång slösöndag bestående av näst intill ingenting förutom kyssar, filmtittande och någon vända till affären för att sedan traska tillbaka. Fram mot kvällen begav vi två oss mot en bäck i byn där han tog fram sina flugfisketalanger och jag passade på att träffa min kära vän samtidigt. 
Flugbindarprylar är rätt fina ändå, och så himla verkliga. Denna bilden tog jag med mitt macro objektiv som jag för övrigt nästan alltid använder. (har planer på att spara till ett nytt då det verkligen behövs).
Knäppte några bilder mellan alla gröna löv inne i dungen vi stod i. 
Han fångade en och en annan bäcköring under tiden vi pratade om allt och ingenting. Här har vi en som jag fångade på bild!
Efter någon timma strosade vi hemmåt för att spendera kvällen tillsammans, i lugn och ro. En lagom och fin söndag utan någon söndagsångest (!!)

Livet är inte alltid fint

2014-06-27 @ 07:44:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Allt jag ser framför mig är bilder som passerar med några sekunderspaustid innan nästa dyker upp, en, två, tre, femtio bilder under loppet av en minut. Som om livet sen ett år tillbaka passerade framför mig, som en påminnelse om vad som varit, vad jag har förträngt och vad jag så gärna velat radera från minnet. Suck, och halsen svullnar, luften jag andas blir kvav och egentligen obefintlig. Bort, bort, bort, snälla bara försvinn. Det kväver mig, stryper mig innifrån. Gång på gång försöker jag bestämt hindra allt från att eskalera, från att få allt för mycket oreda innanför pannbenet. Försöker förvirrat hitta en positiv bild att stanna på, att tänka på och glädjas åt. Men hastigheten höjs och på bara några nanosekunder rusar de förbi snabbare än vad jag tål, röster ekar inom mig, som att stå i en stor tom lokal kan man inte hindra från att höra ljud, vartenda klinga av en tallrik, vartenda fågelkvitter blir lyhört och förstärkt. Berättelser talas med hjälp av bilderna och saker jag inte ville minnas, minns jag plötsligt så tydligt. Att en hjärna kan tänka på mycket under så lite tid är mirakulöst, och fördärvande. Synen blir oklar och grummlig samtidigt som jag en efter en torkar de små tårar som börjat falla när den lilla poolen vid tårkanalerna rinner över.
 
Nu ligger jag på rygg och nu har han redan sett att något är på tok, han frågar men vet säkert redan svaret, jag vet att han vet. Jag vill inte att detta ska hända nära honom, jag ville inte brista och bli så svag i hans närhet när jag vill visa mig stark och fri för honom. Trots att det låter befängt skäms jag över att brista på detta vis, jag känner mig bortom kontroll, som ett uppmärksamhetssökande psykvrak. Instabil och sårbar, på bristningsgräns men jag håller ihop mig, han håller ihop mig. Och i sekunden jag lägger hakan mot hans axel och känner hans händer omfamna hela min kropp blir allt svart, jag fokuserar på hans hjärtslag med all kraft jag har, känner den varma luften från hans andetag falla på min bara nacke. Andas, det går att andas igen. 
 
Allt i livet är inte fint, allt i livet är inte glädje eller lycka. Alla dagar är inte bestyrfyllda eller rogivande. Det finns någonting i mig som kämpar för att bryta ut, någonting som så gärna vill bryta sig loss och ta över. Jag känner det i kroppen, jag känner det i halsen som tjocknar till när jag minst anar det, jag ser det på händerna vars blodådror förstoras och blir tydligare. Men var gång det påbörjas, var gång jag känner att en panik-ångest attack är på väg väljer jag att svälja min stolthet efter några  få tårar, jag släpper aldrig kontrollen. Jag väljer att gå runt och bära på den ständiga oron, den tankekrävande ångesten som växer och blir större. När jag egentligen bara låta det ske för att sen kunna gå vidare i livet, efter att ha tömt systemet på melankoli. Men jag vågar inte.

Sommarlistan

2014-06-23 @ 09:52:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
i sommar ska jag: Valsa runder hemma då sommarjobb inte är att tala om, jag fick otur och får leva med det. Jag känner lite plus minus noll känslor då jag faktiskt inte var så superglad för att tillägna mitt allra sista sommarlov med jobb, å andra sidan hade min plånbok behövt lite sedlar så jag klarar dessa månaderna utan studiebidrag. Jag ska även dansa, skratta, älska och leva för denna och för förra sommaren. Festival, shoppingdagar, myskvällar och långa kvällspromenader i solen för mig själv. Testa på nya saker och övervinna rädslor.
 

bästa med sommaren är: Att söndagsångesten är som bortblåst, och att solen gör hela mig på bra humör. Att äta frukost i lugn och ro eftersom varje dag är sovmorgon (fastän jag inte sover så länge).
 


sämsta med sommaren är: Mygg, att man inte har någon vidare koll på vilket datum, dag eller tid på dygnet det är nästan. Man bara lever utan någon skola som rutin. Sommarregn kan göra mig glad men också väldigt ledsen och uppgiven när det väl faller till marken, när man i själva verket hellre haft klarblå himmel.

bästa sommarsysslan:  Måste vara att åka någonstans för picknik, att dricka vin och träffa människor man aldrig träffat förr på festivaler, att sitta på smultronställen och skriva i min dagbok eller att ha grillmiddagar med familjen och favoritpersoner.

ultimata sommarklädseln: Jag älskar ju tunna klänningar, mina 3 cm höga tygskor som jag har för jämnan. Och om kvällen blir kall kan man dra över en stickad vit tröja, ett par solglasögon och där har ni nog hur jag helst går klädd i sommar, men för att inte glömma mina chinos shorts som lär användas mer än väl.
 
 
drömsommarresan: paris egentligen, men att fara utomlands i någon vecka i ett varmare land som kanske turkiet hade suttit fint mot sommarslutet.

finaste sommarminne: Denna frågan var svår! Kan se till att göra ett framtida inlägg om mina bästa sommarminnen!

bästa platsen på sommaren: Någon hemmafest, i sängen när solen äntligen givit upp och gått ner, på baksidan på en solstol, på en filt i en park med en vän eller på en uteservering


godaste glassorten: Glass är inte min favorit, men jag antar att jag föredrar sorbet, hallonsorbet eller liknande mindre söt glass!

morgondagens sommarsysslor: Hittills oplanerade, sitter i detta nu och överväger vad jag kan ta mig till men det är svårt när alla har sommarjobb. Jag är makalöst rastlös innifrån och utantill och det blir så svårt för mig att ta mig tid till att varva ner, sova en stund på dagen eller så mycket som sitta för länge med datorn i knän i sängen. Jag måste varva mina bestyr, lite trist.

bästa sommardoften: Nyplockade svenska jordgubbar, sololja på bar hud, saltvatten.

bästa sommarbäret: Jag tvekar inte en sekund när jag säger jordgubb eller blåbär (blåbär är väl ett sensommarbär?). 

bästa klassiska sommarlåten: Denna frågan var också svår! Men jag måste nog säga att den låten som hittills talat till mig mest i sommar måste nog vara "A young summers youth - Joel Alme"
 
bästa sommaren hittills: Ingen sommar jag har haft har varit världsbäst, men jag hoppas att denna sommaren kan ändra på det.

den här sommaren kommer bli: magisk, jämnfört med förgående sommrar.
 

Midsommarveckan

2014-06-22 @ 13:37:20 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
I måndags var det soligt och kvavt i luften, vaknade upp och drog på mig en somrig klädsel i form av beiga chinos shorts från h&m och ett blommigt linne som min jeansjacka sedan täckte när jag och michael sedan begav oss vidare till staden för att luncha och gå en runda ärenden som behövde göras, råkade kliva på en stadsbuss som vi egentligen inte skulle på och fick gå en runda för att komma dit vi skulle, men det var skönt ändå. Väl hemma fick vi en fix-ide att bege oss med cykel till ett annat ställe innan vi åt kvällsmat.
Efter kvällsmaten mötte vi upp världens finaste vänner för att sitta i kvällssolen och prata om himmel och jord samt äta god-fika och skratta. Ett fint måndagsäventyr.
Dagen efter (tisdag) begav jag mig till staden igen eftersom jag skulle på vägning. Såhär såg jag ut då (bilden till vänster). Påvägen hem läste jag min nya bok som låg i väskan jag hade med mig, fördrev tiden på tåget och cyklade hem från stationen och spenderade därefter resterande av dagen med att ta det lugn.
Onsdagen var händelselös men torsdagen däremot var fullspäckad. Vaknade alldeles för tidigt och valsade runt i huset i brist på saker att göra, men efter ett tag blev det jordgubbsplockning på morgonen tillsammans med mamma och därefter begav jag mig till väla i helsingborg för att möta min vän johanna då vi shoppade, pratade och åt yogiboost, mmm så gott!
Fredag och midsommar kom, gjorde midsommarkransar på golvet och såg ut så som jag gör på bilden till vänster. 
Johanna var sällskap och hela släkten likaså, michael kom senare och midsommar blev hur fin som helst trots att det var en del som spårade åt ett håll det inte var menat att spåra åt. Lördagen därefter var lugn och tankefylld tyvärr, och idag är det söndag vilket innebär att det inte lär bli så mycket gjort denna dagen heller.
 
Veckan har varit fullspäckad, men det tycker jag om. Hoppas ni haft det fint!

Midsommar

2014-06-21 @ 19:07:22 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Igår var det midsommar och hela släkten kom på besök för att dansa, dricka, äta och skratta tillsammans. Så som vi gör varje midsommar. Fint att se hela släkten. 12 liter jordgubbar som plockats dagen innan blev uppätna av alla som kom tillsammans med vaniljglass, grädde eller vad man nu ville ha till. Det mumsade vi på lite efter vi hade ätit världens godaste  varma nypotatisar med dill och sill, eller kyckling för de som inte klarade av sillen. Kramade alla som var på plats ett x antal gånger och blev så glad av sällskapet. 
Egenplockade jordgubbar noppades tidigt på morgonen innan gästerna kom, två stora fyllda bakningsskålar fylldes.
12 st tomma jordgubbskartonger och resultatet av allt noppande, så himla gott!
Förberedde en del innan gästerna kom tillsammans med min kära mor och far.
En sämre mobilbild från när jag, min kusin och min käraste vän satt och svor, lyssnade på musik och gjorde midsommarkransar samtidigt som vi drack rosé på golvet.
Resultatet blev någolunda (med hjälp av tejp och tråd)
Efteråt såg mitt rum sisådär ut, efter det mötte vi upp michael för att sedan bege oss tillbaka. Skratta, dansa, prata och älska umgänget innan vi for ut på äventyr som jag sent kommer glömma. Efter många om och med kom jag hem med trötta ben klockan tolv på natten, festen var igång i mitt hus. Jag och mamma dansade och sjöng med till mamma mia i baren samtidigt som klockan blev mer och mer. Somnade tryggt i en varm famn och tänkte på hur mycket jag älskar livet ibland trots än att allt inte är perfekt. Vaknade och städade undan innan pappa lagade plättar och familjen satte fram storfrukost.
Efter det har jag mer eller mindre vandrat runder, städat, knappt varit levande och tagit en lugn lördag.  Midsommar är kankse överskattat, men den är fin. Min var det iallafall.

Fråga om ett linne

2014-06-21 @ 15:50:40 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Var har du köpt linnet? Jättefina! 
Detta sköna linne hittade jag på bikbok för ca 149 :- om jag inte minns helt fel. Väldigt lätt och sommrig, skön också för den delen!
 

Om en måndag med fina människor

2014-06-18 @ 10:43:00 | Permalink | Fotografi | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag tänkte berätta om i måndags ). Under förmiddagen vankade jag och han runder i huset väntandes på att bli inskjutsade till stan för att gå ärenden.Innan vi begav oss någon annanstans stannade vi vid Graffitti och jag tog en kycklingsallad medans han tog en liten baguette. Vi lät solen gassa på oss och gick mätta och belåtna därifrån vidare mot h&m och andra affärer innan vi tog en buss mot en sportfiskebutik där han for in. Vi var hemma runt tre tiden och för att skjuta på tiden tog vi cyklen upp till en storhandlaraffär i min by för att kolla runt innan vi kom hem och gjorde kvällsmat. Pratade ikapp med allt fågelkvitter som hördes från där vi satt på altanen.
När kvällsmaten var i magen började regnet komma och molnen drog sig över den klarblå himmelen, men innan vi for iväg igen klarnade vi upp och vi mötte två av de finaste vännerna man kan skåda. 
Vi satte oss i solen med kaffe, kanelbullar, kärleksmums och två stackars lussebullar som legat i frysen sedan i vintras. Vi skrattade, småpratade och tog det lugnt på filten tills det började bli kyligt då vi åkte varsett håll. Så himla fint måndagsäventyr. 
(Jag ursäktar de kassa mobilbilderna men kameran var inte till hands)

Det handlar om dig

2014-06-17 @ 18:35:50 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
För någon vecka sedan fick jag ett bokmals-ryck och klickade mig snabbt in på en hemsida för att beställa en bok som jag sedan länge velat läsa. Jag som förut hade sådan ro i att läsa böcker tappade gnistan någonstans på vägen när sjukdommen och rastlösheten tog fart. Och sommarlovsdagar kan inte alltid innebära vin, skratt, sena kvällar eller solning. Det kommer komma dagar då molnen skiftar från kritvitt till grått, då regnet faller och då alla vänner är upptagna med sommarjobb medans andra (som jag) inte fick turen detta året att jobba. 
"Det handlar om dig" med fantastiska Sandra Beijer som driver denna bloggen. På hennes blogg kan ni läsa små teasers från sidorna hon skrivit, det är en relativt lättläst skönlitterär bok om den första kärleken. Denna kommer jag ta fram när dagarna blir händelselösa och det kryper i kroppen av både rastlöshet och tankar.
Hittils har jag bara hunnit några sidor, men det fångade mig. Den är lättläst, detaljrik, och man känner igen en del så väl. En perfekt bok för de som kanske inte har orken att läsa oändligt mycket på en och samma gång. För de som istället tar fem sidor då och då.

Ett klädval och dagens planer

2014-06-16 @ 11:19:18 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
Idag är det måndag och igår somnade jag tungt så som jag gjort den senare tiden. Och som alltid vaknade jag tidigt, för att vara specifik var klockan nog 07.40 när jag steg upp för lite frukost i min kurrande mage. 
Tiden gick och jag tog på mig detta, en ny tröja och relativt nya hittills oanvända shorts som jag köpte för någon vecka sedan.
Ovanpå det hade jag tänkt ha på mig min jeansjacka då jag inte ska vara hemma under eftermiddagen, för snart blir det att luncha gott på stan och kanske om möjligt hitta lite fint också, till både mig och andra då många fyller år. Jag har nästan glömt att ha koll på veckodagarna då jag är helt i ofas när skolan inte längre står på det dagliga schemat, men idag har jag kommit underfund med att det är måndag. En början på en ny vecka som kommer innehålla en hel del bestyr. 
Jordgubbsplockning, besök hos öppenvården, fotografering, skrivande, tripp till stan och emporia, om möjligt ska sommarkortet införskaffas och om bara några dagar är det midsommarfirande och födelsedagsfirande. Men jag tycker om när schemat är fullt, trots att det kanske inte alltid är så bra för min del. Ha en underbart fin dag och ta hand om er!