Lite pepptankar och grötfrukost

2014-07-23 @ 09:19:54 | Permalink | Allmänt
Det var ett bra tag sedan jag unnade mig en riktigt god gröt-frukost. Och med ett sinne som är tröttare än vad det brukar vara. Efter en gårdag som hette duga och efter ett x antal ambivalenta "ska jag, eller inte?" tankar och efter en olidligt fördärvande för-varmt-med-täcke-för-kallt-utan-täcke sömn så kan jag inte annat än att uppskatta att det är en ny dag, en morgon och ännu en värmande solig julidag.
Ibland, vissa dagar känns allting mer än vad det brukar. Alla texter tilltalar mer, alla väggar som byggts upp framför känslovågen jag har trillar isär och jag blir liten och mottaglig för inprincip allt. Livet, jag älskar det. Men vissa dagar får den meningen en total tvärt-om känsla och allting är tomt. Som idag.  Idag är en sådan dag. Och det är då man måste ta hand om sig själv, damma rent på gamla gnagande tankar och se till att storstäda det som finns innanför pannbenet. 
Ta en promenad med en podcast i lurarna, eller någon peppande låt, ta fram en bok du älskar och skriva ner citat, göra hundöron vid sidorna du gillar allra mest och titta i dem när du inte är på topp. Planera in bestyr, picknickar, grillkvällar, pratstunder, strandhäng, sena nätter med fina personer eller varför inte planera in en heldag för bara dig? En "ta-hand-om-dig-dag" kommer aldrig lämpligare när läppen hänger. Det finns så mycket en själv kan göra istället för att låta ensamheten äta upp en.
 

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du berätta?:

Trackback