Årskurs tre, en nystart och en innerlig storstädning

2014-08-20 @ 19:41:11 | Permalink | Allmänt
Årskurs tre, avgångsklass tvåtusenfemton, en trea - idag blev jag en trea, och det kommer jag förbli under etthundrasjuttioåtta skoldagar framöver. Efter det är jag; ingenting, fri, arbetslös, anställd, arbetssökande, slappande, vidare studerande eller någonting däremellan. Det är helt och hållet upp till mig själv. Med framtiden i min handflata, allt jag vill bli kan jag bli om jag vill bli det tillräckligt mycket, men vad vill jag bli och varför och hur och när? Det finns oändligt med möjligheter, minimalt med jobb, och ca 10 % chans att verkligen lyckas på riktigt. Ungefär så känns det när lärare förespråkar om att ge sista krutet för att ta studenten med ett stort brett leende. Kanske är jag självkritisk, kanske tillåter jag inte mig själv att tro på det jag har att ge. Eller så är det kanske bara ren och skär intuition. 
Men någonting jag vet är att det är slut med studier att ta igen, slut med prov som jag behöver tampas med i efterhand och slut på alla dessa samtal angående missad skoltid, angående mående och ork till att stanna kvar i skolan. Allt det är förbi och jag är ett snepp mer självständig, mer ansvarsfull och min självinsikt är ca dubbelt så mycket bättre som förr. Jag börjar om från start, ett vitt pappersark där jag ska skriva min historia, inte ett halvskrivet pappersark som jag tvunget måste gå tillbaka och rätta gramatikfel på, finjustera eller liknande. Och känslan i kroppen med det i åtanke? lättnad, ingenting mer. 
Att planera in en framtid från första start känns som en storstädning inombords, så det är vad jag kommer spendera de kommande dagarna med. Att planera, få ihop allting så att jag ska slippa "sista-minuten-stressa". Jag sittar i sängen, med mitt te och ett par chokladtäckta (helt dödligt beroendeframkallande) nötter och känner att skollivet gärna får kickstarta. (mest för att det ska vara över så snabbt som möjligt)
 
 
 

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du berätta?:

Trackback